Afacerile „războinicului“ PDL din Covasna, Dan Manolăchescu, finanţate de UDMR!


Liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a declarat, luni (20 iunie 2011 - n.n.), că dacă liderii UDMR doresc „un viitor Kosovo”, „măcar să spună foarte clar de la început că acesta este ţelul şi ştim cu toţii ce avem de făcut: ori punem toţi mâna pe arme, ori plecăm cu toţii către alte zone, mai liniştite”.
Interesant este faptul că pe Dan Manolăchescu, preşedintele PDL Covasna, nu l-a deranjat să primească bani de la UDMR, pentru afacerile pe care le patronează, alături de liderul PNL Covasna, Mădălin Guruianu...

Panoul secuiesc, făcut de români!

Scandalul provocat de panoul publicitar, de circa 40 de metri pătraţi, care afişa o poartă secuiască, cu doi tineri în costume secuieşti în cadrul ei şi cu o inscripţie în maghiară, română şi germană „SZEKELYFOLD - ŢINUTUL SECUIESC - SZEKLERLAND”, nu este străin de liderul PDL Dan Manolăchcescu, care a ieşit la un atac agresiv împotriva UDMR. Potrivit Gândul, panoul a fost realizat de firma de publicitate a lui Dan Manolăchescu, unul dintre apropiaţii de încredere ai deputatului udemerist (la acea vreme, acum primarul municipiului Sfântu- Gheorghe) Antal Arpad.

Bani publici de la edilii UDMR, pentru publicitate, pentru publicaţia din Covasna

Mai mult, Dan Manolachescu, care este şi laureat al Premiului Julianus pentru promovarea autonomiei maghiare în Covasna şi Harghita (!!!), alături de Eva Maria Barki, a primit o finanţare consistentă pe firmele pe care le patronează alături de Mădălin Guruianu, după cum se poate observa în documentul de mai jos. Alţi 40.000 de lei au fost primiţi de la Consiliul Judeţean Covasna de cei doi lideri politici locali covăsneni, prin Asociaţia pentru Comunitate, pentru lansarea cărţii „Mituri ale Ţinutului Secuiesc”, dar şi pentru „continuarea turneului naţional de lansare a ediţiei bilingve a cărţii „Mituri ale Ţinutului Secuiesc”...

Lansat în fruntea filialei de vicepreşedintele PDL, George Scripcaru

Dan Manolăchescu a ajuns în fruntea PDL Covasna după ce primarul Braşovului, vicepreşedinte al formaţiunii care răspunde de zona secuimii, s-a dus şi a făcut ordine în filială. Culmea este că Scripcaru a avut declaraţii total inverse, susţinând că nu îl deranjează să existe un ţinut secuiesc (?! - n.n.): „Nu cred că e un capăt de lume dacă se va acorda un anumit grad de reprezentare celor trei judeţe. Trebuie să ţinem cont de specificul componentei culturale, de tradiţiile fiecărei zone. Personal nu m-ar deranja dacă ţinutul secuiesc (?! - n.n.) ar primi un anumit drept de reprezentare, fiind o zonă cu anumite tradiţii. Nu văd care ar fi problema dacă s-ar numi chiar aşa. Cred că prin dialog putem rezolva toate aceste probleme şi cel mai important lucru este faptul că administraţia va fi mai aproape de cetăţean”, a precizat Scripcaru, citat de Mediafax.

(Articol preluat de pe adevarul.ro, din 21 iunie 2011)

Categorie: