Alexandru Frătean (PSD): „Lansarea reorganizării teritoriale, salvarea UDMR și PDL de la scorurile foarte joase în sondaje”


Preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean (foto), a declarat, luni (20 iunie 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că tensiunile create pe marginea propunerii preşedintelui de reorganizare administrativ-teritorială a României sunt menite să ridice în sondaje PDL şi UDMR.
„Scopul, să salveze UDMR-ul şi PDL-ul de la scorurile foarte joase în sondaje. UDMR-ul, de la riscul de a nu intra în Parlament, iar PDL-ul să încerce să urce peste 15 la sută şi să rămână un partid semnificativ (...), agitând tensiunile foarte acute care văd că încă mai există - tensiunile etnice, tensiunile sociale - şi poziţionându-se în salvatorul românilor în cadrul acestor tensiuni.

Cam asta e ideea. Deci, repolarizează societatea, recoagulează electoratul maghiar şi dă PDL-ului o jucărie care să îl facă foarte vizibil şi foarte implicat într-o chestiune şi diplomatică, dar şi etnică, din păcate”, a declarat Frătean.
Acesta a subliniat că UDMR şi PDL se confruntă cu o problemă de credibilitate şi că, prin aruncarea acestei teme în dezbaterea publică, s-a dovedit că cele două formaţiuni se gândesc doar la interesul de partid, chiar cu riscul creării unor conflicte sociale.
„Credem că unul din scopurile pentru care această temă a fost lansată în felul acesta este de a salva atât UDMR-ul, cât şi PDL-ul din pierderea de viteză şi de credibilitate pe care o au din punct de vedere popular. Asta este, din punctul meu de vedere, cel puţin o dovadă că preşedintele şi conducerea PDL-lui, şi inclusiv a UDMRului, nu se gândesc decât la propriile probleme, la propriile interese, nu au ei treabă cu România şi românii. Păcat că explodează o chestiune şi în domeniul social, în domeniul civil şi în altul decât cel politic. Responsabili sunt cei care au demarat această chestiune”, a accentuat acesta.
Alexandru Petru Frătean şi-a exprimat speranţa că oamenii „sunt mult mai deştepţi decât atât” şi că nu vor achiesa la mişcări de stradă „şi la minuni de genul acesta care ne pot întoarce, cel puţin pe noi, cei din Târgu- Mureş, în urmă cu 21 de ani”.
Liderul PSD Mureş a precizat că tocmai din acest motiv USL a luat decizia organizării în fiecare judeţ a unui referendum, în care cetăţenii să spună dacă sunt sau nu de acord cu desfiinţarea judeţelor.
Frătean a precizat că cei 14 membri ai USL din Consiliul Judeţean Mureş vor depune în curând proiectul de hotărâre de consiliu pentru organizarea referendumului.

Categorie: