Alianţa PNL-PC, pact de neagresiune şi liste separate la alegerile locale


Potrivit protocolului de colaborare semnat, luni, între PNL şi PC, Alianţa de Centru-Dreapta va funcţiona după un Consiliu Naţional de Conducere, prezidat de preşedinţii celor două partide, în calitate de co-preşedinţi ai Alianţei. La alegerile locale, cele două partide membre vor participa cu candidaturi proprii. 

La nivel judeţean, CNC va elabora „un pact de neagresiune şi de colaborare pe plan local”, în plan politic general şi în administraţia publică locală, pact care va fi aplicat obligatoriu, fără excepţie, de către toate organizaţiile locale, de sector şi ale municipiului Bucureşti, precum şi de organizaţiile judeţene ale celor două partide.

În ceea ce priveşte colaborarea la nivel naţional, cele două partide vor forma în ambele camere ale Parlamentului grupuri parlamentare comune, până la următoarele alegeri parlamentare, cu excepţia situaţiei în care CNC decide altfel.
 „Parlamentarii şi deputaţii celor două partide vor vota în favoarea oricărei moţiuni simple sau de cenzură împotriva oricărui guvern al PD-L sau a unui guvern de coaliţie condus de PDL”, se mai arată în document.
Cât despre candidaturi, pactul notează: „cele două partide membre ale Alianţei vor participa la alegerile locale cu candidaturi proprii”. (Realitatea)

Categorie: