Antal Arpad: „Politicienii români nu sunt de acord cu ţinutul secuiesc din considerente electorale”


Actualitatea ardeleană - Covasna

Preşedintele UDMR Sfântu- Gheorghe, Antal Arpad, este de părere că majoritatea politicienilor români nu sunt de acord cu înfiinţarea regiunii „ţinutul şecuiesc” (?! - n.n.) din considerente electorale şi apreciază că 46 la sută din electoratul românesc este „antimaghiar”.
Antal Arpad a declarat, miercuri (15 iunie 2011 - n.n.), că politicienii români ar trebui să izoleze acest segment şi să abordeze o atitudine europeană, menită să conducă la transformarea României într-o ţară modernă şi competitivă.
În acelaşi timp, Antal Arpad a declarat că îl bucură poziţia pro-ţinutul secuiesc (?! - n.n.) adoptată, recent, de vicepreşedintele PDL George Scripcaru (foto), primarul municipiului Braşov.
„Mă bucur că sunt din ce în ce mai mulţi cei care spun în public ceea ce spun şi în privat. Trebuie să ştiţi că majoritatea politicienilor români, de la toate partidele, în privat sunt de acord cu ţinutul secuiesc (?! - n.n.) şi numai din considerente electorale spun că nu sunt de acord atunci când ies în faţa presei. E o bătălie pe un segment de 46 la sută din electoratul care se consideră a fi antimaghiar şi cred că e rău că politicienii români nu încearcă să izoleze pe aceşti 46 la sută şi să aibă un discurs pozitiv, pro-european pentru o Românie competitivă, care e a noastră, a tuturor”, a declarat Antal Arpad.
Potrivit unor declaraţii apărute în presa centrală, vicepreşedintele PDL George Scripcaru a spus că nu crede că ar fi un „capăt de lume” dacă se va acorda un anumit grad de reprezentare judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, care au un specific etnic aparte, şi dacă acesta s-ar numi „ţinutul secuiesc” (?! - n.n.).

Categorie: