Aristotel Căncescu: „Mulţi investitori cer informaţii despre aeroportul Braşov-Ghimbav”


Actualitatea ardeleană - Braşov

Mai multe firme sunt interesate în construcţia aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.
„Zilnic foarte multe firme ne cer informaţii sau reprezentanţii lor vin personal la mine pentru discuţii. Inclusiv ataşatul economic al Ambasadei SUA la Bucureşti a venit săptămâna trecută la Braşov, însoţit de câteva firme de consultanţă. Din păcate, ei ca să se implice în această afacere au cerut ca să decalăm termenul de înscriere la licitaţie prevăzut pentru 1 iunie, lucru care nu cred că este posibil. Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că din discuţiile pe cale le-am avut, şi nu mă refer la negocieri, sigur vom avea cel puţin patru oferte depuse”, a spus Căncescu, fără a arăta despre ce firme este vorba.
Preşedintele Consiliului Judeţean a arătat că firma care va câştiga licitaţia va deţine un pachet majoritar de acţiuni, după care procentele vor fi împărţite între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Ghimbav, iar consiliile judeţene Covasna şi Harghita vor avea fiecare câte 0,5 la sută din acţiuni.
„Obiectivul meu este ca pista aeroportului să fie gata până la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului viitor. Dacă pista va fi gata, aeroportul va fi gata”, a mai spus acesta.
În prezent se lucrează la nivelarea terenului pentru construirea pistei şi se fac lucrări de desecare. Valoarea investiţiei se ridică la 60 de milioane de euro.
Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav se construieşte în imediata apropiere a societăţii IAR Ghimbav.

Categorie: