Au început înscrierile pentru „Olimpiada mustăţilor”


Actualitatea ardeleană - Covasna

Organizatorii „Olimpiadei mustăţilor”, ajunsă la cea de-a treia ediţie, au dat startul înscrierilor pentru această competiţie ce va avea loc, pe data de 8 mai, la Sfântu-Gheorghe.
Coordonatorul concursului, Grubisics Levente, a declarat, vineri, că juriul va premia cea mai lungă, cea mai inedită, dar şi cea mai „secuiască” mustaţă, iar câştigătorii vor participa la un concurs european „de profil” ce va avea loc, în luna mai, în Ungaria.

„Olimpiada mustăţilor” a fost iniţiată în urmă cu trei ani la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor (foto), el însuşi posesorul unei mustăţi secuieşti, cu vârfurile răsucite în sus, de care este foarte mândru.
Tamas Sandor a declarat, în repetate rânduri, că a fost întotdeauna fascinat de mustăţile purtate, de-a lungul timpului, de oameni mai mult sau mai puţin celebri, cum ar fi Dali, Chaplin sau Ignat Mustăciosul din localitatea covăsneană Estelnic.
„De când mi-am lăsat mustaţă, sunt foarte atent la mustăţile altora şi am remarcat că unele dintre acestea sunt geniale. Aşa mi-a venit ideea să organizez un astfel de concurs”, a explicat Tamas Sandor.
De la Ignat Mustăciosul a aflat că „mustaţa care nu se vede din spate nu e mustaţă”.
„Asta a fost învăţătura şi uitaţi- vă la rezultat”, a spus Tamas Sandor, care a recunoscut că şi-a folosit mustaţa drept „cârlig” şi în timpul campaniei electorale, când a postat afişe care o indicau drept „virtute secuiască”.
La concursul de anul trecut au participat 10 mustăcioşi, iar premiul pentru cea mai lungă mustaţă a fost adjudecat, pentru al doilea an consecutiv, de Zsigmond Mihaly, din localitatea harghiteană Tuşnad, în vârstă de 67 de ani. Mustaţa sa măsura, anul trecut, 62 de centimetri de la un capăt la altul şi nu mai fusese tăiată de trei ani.

În realizarea rubricii sunt folosite ştiri ale agenţiei naţionale de presă - AGERPRES.

Categorie: