Către ziarul „Condeiul ardelean”

M-am adresat ziarului dumneavoastră de mai multe ori şi vă mulţumesc că m-aţi ajutat şi aţi publicat tot ceea ce am scris şi m-a durut, în legătură cu necazurile mele, atacurile verbale şi juridice ale primarului din comuna noastră Zagon, judeţul Covasna.
De când am arătat opiniei publice acţiunile şi modalităţile de manipulare a cetăţenilor comunei, dar şi faptele sale, primarul nu se opreşte din a mă jigni. Recent, la o şedinţă a ciobanilor ţinută la Primăria Zagon, unde am fost invitat şi eu, a început să mă jignească în mod indirect, cu vorbe ocolitoare de genul că: „Unii au ajuns să se adreseze ziarelor româneşti, ca să le aţâţe împotriva maghiarilor”, sau că: „Unii au ajuns să scrie la cel mai mare ziar şovin, ziar care oricum nu mă afectează sub nicio formă, că eu am scaunul de primar bine aşezat sub mine”. Trebuie să menţionez că ziarele de limba maghiară, pe care le-am contactat înainte ca să ajung la „Condeiul ardelean”, sunt mult mai şovine ca acesta, devreme ce acolo nu am găsit toleranţă, dar aici, la ziarul românesc, da. Ziarele maghiare nici măcar nu au vrut să mă asculte, darămite să mai şi scrie, când a venit vorba despre domnul primar Kis.
Conform acestor afirmaţii ale sale, putem deduce că doar domnul primar Kis are dreptul să aibă prieteni şi relaţii amicale cu românii, iar orice alt maghiar dacă îşi face relaţii şi se ajută cu românii, devine trădător al maghiarimii, iar prietenii lui români sunt musai nişte şovini!
Tot atunci a ţinut să amintească faptul că lumea îl numeşte „dictator”, dar că aceasta este o afirmaţie mincinoasă, deoarece pe muncă cinstită a dobândit toată averea, o avere pe care nu pot să nu o amintesc în mare, de câteva maşini de lux, de teren, zeci, dacă nu, sute de terenuri agricole şi fâneaţă, sute de hectare de terenuri forestiere, cabane, restaurante, bazine piscicole, hală de tranşare a vânatului, utilaje etc.. Menţionez că minte cu neruşinare când vorbeşte de muncă cinstită; poate va trebui să dea socoteală vreodată pentru munca (ne)cinstită, şi atunci va fi vai de el!
S-a demonstrat „munca cinstită” chiar în noaptea de 15-16 august 2013, noapte în care mai multe ATV-uri au brăzdat pădurea într-un braconaj nebun, iar pe data de 18.08.2013, când am plecat la stână, am găsit în zona numită Cseremas, din comuna Zagon, resturi de animale sălbatice: cap de ciută, porc mistreţ şi blana acestuia, precum şi alte leşuri braconate cu sălbăticie şi aruncate într-o groapă din pădure. Sezonul de vânătoare la căprioare, fiind timpul împerecherilor, este strict interzis. Probabil că nu este nicio coincidenţă cu faptul că, tocmai acum, domnul primar a plecat în Ungaria! Toate aceste evenimente şi informaţii este bine a fi cunoscute de publicul larg, dar mai ales de concetăţenii mei din comuna Zagon.
Am fotografiat zona cu resturile de animale, am anunţat imediat Poliţia din Sfântu-Gheorghe, dar mare greşeală am făcut, deoarece, imediat la faţa locului a venit o maşină albă, care a curăţat zona şi a dus resturile într-un loc necunoscut. Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au găsit zona curată, prin urmare, dornici de a ascunde adevărul, au vrut să plece îndată. Doar arătarea fotografiilor, ca probe temeinice, i-a determinat să continue investigaţiile privind braconajul. Paradoxal, într-o stupizenie de moment, paznicul de vânătoare a recunoscut, în faţa poliţiştilor, că el a aruncat resturile porcului mistreţ, dar fireşte nu are cunoştinţă despre ciuta găsită în acelaşi loc!!!
Pe de altă parte, Asociaţia de Vânătoare fostă AGVPS din Sfântu- Gheorghe, se judecă cu Asociaţia de Vânătoare „Mikes” a cărei preşedinte este domnul primar Kis, care prin manevre în fals, fără ca locuitorii din comuna Zagon să participe cu terenuri de vânătoare sau păduri, a constituit majoritatea statutară pentru un fond de vânătoare personal. Mai mult, domnul Kis, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Vânătoare „Mikes”, a afirmat public faptul că în cazul în care Asociaţia de Vânătoare fostă AGVPS va câştiga procesul, pe fondul de vânătoare va mai găsi doar… ciorile. Ce se întâmplă pe fondul de vânătoare al Asociaţiei de Vânătoare „Mikes” este dovedit cu fotografii elocvente, în care se vede clar că animalele sălbatice sunt braconate şi măcelărite cu sălbăticie.
Se vede „munca cinstită” a domnului primar, dar şi că „aparatura” de stat, român, este lângă el, ca să poată să muncească cinstit. Luni, 19.08.2013, a închis Primăria comunei Zagon pentru o oră jumătate, ca să discute cu Poliţia, iar eu pentru că am anunţat-o, am fost ameninţat de domnul primar prin interpuşii lui, că de data aceasta o să o încurc rău de tot.
Sunt hotărât ca de acum încolo să nu mai scriu numai scrisori adresate ziarului dumneavoastră, voi trece la reclamaţii către Parchet, televiziuni şi chiar la forurile superioare, că văd că tot ceea ce am scris a fost luat în batjocură şi nu s-a autosesizat nimeni, nici de la Poliţie, nici de la Ministerul Public.
Un secui ireconciliabil, Kelemen Gyula Zagon, la 20.08.2013