Cetatea Sighişoarei ar putea fi „cucerită” de chinezi


Actualitatea ardeleană - Mureş

Preşedintele Casei Româno- Chineze, Nicolae Vasilescu, a declarat, vineri (13 mai 2011 - n.r.), că are în vedere o serie de proiecte pentru Sighişoara, care le vor fi prezentate investitorilor chinezi.
„Am gândit câteva proiecte. Ni s-a părut utilă o parcare pentru Sighişoara şi dacă tot nu au fost fonduri dedicate acestui proiect, ne-am gândit că el ar trebui prezentat investitorilor chinezi, să promovăm aceste idei ale primarului către comunitatea de afaceri chineză”, a afirmat Nicolae Vasilescu, la masa rotundă cu tema „Oportunităţi de afaceri şi investiţii în municipiul Sighişoara”.

Preşedintele Casei Româno- Chineze a precizat că se vor purta discuţii şi cu privire la construirea unei telecabine care să lege Cetatea Sighişoarei de Dealul Gării, care oferă o vedere panoramică asupra întregului oraş.
În plus, Vasilescu a menţionat că le va fi prezentat investitorilor chinezi şi proiectul de transportare a turiştilor cu maşinuţe, în perspectiva interzicerii accesului auto în Cetatea Medievală.
„Mai mulţi oameni de afaceri chinezi vor veni pentru a sta de vorbă cu potenţiali parteneri, oameni de afaceri din Sighişoara, pentru a găsi domenii de interes reciproc. Mergem pe această variantă, dar şi pe varianta ca, în cel mai scurt timp, să ajungem la finalizarea proiectului de înfrăţire dintre Sighişoara cu oraşul Chengde din China, cu vreo două milioane de locuitori, pentru că va ajuta foarte mult”, a precizat Vasilescu.
Primarul Sighişoarei, Ioan Dorin Dăneşan (foto), a afirmat, la rândul său, că dată fiind coloratura sa politică a fost „văduvit de investiţii de la bugetul de stat”.
„Dacă nu am predat Cetatea Sighişoarei nimănui până acum, cred că o să o predăm sau o să o cucerească, fără multă luptă, chinezii, investitorii chinezi. Avem nevoie de ajutor pentru că sunt de şapte ani în opoziţie, pentru că am fost ocolit de investitori şi, în ultimii ani, nu am fost ajutaţi cu absolut nimic. Sighişoara nu trebuie să sufere pentru că sunt un primar al opoziţiei”, a susţinut Dăneşan.
Primăria Sighişoara, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie România-China şi Casa Româno- Chineză, a organizat, vineri, masa rotundă cu tema „Oportunităţi de afaceri şi investiţii în municipiul Sighişoara”, la care au participat numeroşi oameni de afaceri din zonă.

Categorie: