CNS îşi face griji / Corina Creţu, nepotrivită pentru funcţie

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.293, 11.09.2014

În aprecierea Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Corina Creţu, candidat pentru funcţia de comisar european, nu este potrivită să răspundă de politica regională în cadrul Comisiei Europene.
Izsak Balazs, preşedintele CNS, a precizat: tratatul privind funcţionarea UE stabileşte drept scop al politicii regionale eliminarea disproporţionalităţilor dintre regiuni, respectiv integrarea regiunilor inferioare. Liderul CNS a adăugat: în România, Pământul Secuiesc a ajuns pe o pantă descendentă din cauza diferenţelor culturale, lingvistice pe care le prezintă. Cum va reuşi Pământul Secuiesc să evite această situaţie, dacă la nivelul UE, de integrare răspunde un politician cunoscut pentru naţionalismul său, manifestările sale antimaghiare? - a întrebat Izsak Balazs. Acesta a subliniat: Corina Creţu nu reprezintă o garanţie pentru validarea principiilor formulate în documentele fundamentale ale UE.
Preşedintele CNS nu exclude nici faptul că obţinerea postului de comisar responsabil de politica regională era importantă pentru România pentru ca prin această funcţie să obstrucţioneze validarea diversităţii culturale în politica regională. Naţionaliştii români sunt şi acum adepţii politicii de asimilare. În mod deschis sau mai mascat, se urmăreşte validarea principiilor formulate pe vremea dictaturii ceauşiste - a afirmat Izsak Balazs.