Adunarea Generală a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş

Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, ora 11, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei din Miercurea-Ciuc (foto), va avea loc Adunarea Generală a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), prilejuită de marcarea a 10 ani de la înfiinţarea Forumului.
La adunare urmează să participe: IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, IPS Irineu, Arhiepiscopul Albei-Iulia, PS Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, reprezentanţii asociaţiilor şi fundaţiilor membre ale Forumului, membrii Consiliului ştiinţific de onoare al Forumului, actuali şi foşti parlamentari, actuali şi foşti prefecţi români, primarii şi viceprimarii români, protopopii ortodocşi, directori ai unor instituţii de cultură şi învăţământ, lideri judeţeni ai principalelor partide politice şi ai unor asociaţii nonguvernamentale, conducători ai unor instituţii deconcentrate, reprezentanţi ai mass-media ş.a..
Participanţii la adunare urmează să dezbată: principalele concluzii desprinse în urma întâlnirilor reprezentanţilor comunităţilor româneşti din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, manifestări care s-au desfăşurat în perioada iulie-octombrie 2015, să aprobe aderarea a noi asociaţii la Forum, strategia şi priorităţile de acţiune ale FCRCHM pentru perioada 2016-2020, precum şi alegerea unor noi membrii în Consiliul Director al FCRCHM.
Cu prilejul adunării, va fi lansat volumul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş în slujba dăinuirii neamului românesc în Transilvania: FCRCHM 2005-2015, volum îngrijit şi coordonat de prof. univ. dr. av. Ioan Sabău-Pop şi dr. Ioan Lăcătuşu, apărut la Editura Eurocarpatica, în anul 2015, şi vor fi acordate distincţi unor personalităţi care au sprijinit activitatea Forumului, în primul său deceniu de activitate.
Concluziile şi propunerile rezultate în urma dezbaterilor vor fi publicate sub forma unei rezoluţii, document care va fi înaintat Preşedinţiei, Parlamentului şi Guvernului României.

Biroul de presă
7 noiembrie 2015