COMUNICAT DE PRESĂ

Marţi, 5 septembrie 2017, în Comisia de muncă din Camera Deputaţilor s-a dat aviz favorabil proiectului de lege privind modificarea Legii 215, iniţiat de UDMR.
Iată cum românii din Covasna asistă, din nou neputincioşi, la ce sunt în stare să facă cei ce conduc Ţara în acest moment pentru a nu pierde puterea, aşa încât parlamentarii PSD şi ALDE au votat împreună cu cei de la UDMR şi au dat aviz favorabil acestui proiect.
Pentru majoritatea românilor acest vot dat pe 5 septembrie a rămas neobservat, dar pentru cei din Covasna este cât se poate de clar că sfidarea lor de către autorităţi nu are limite.
Scăderea pragului de la 20% la 10%, în ceea ce priveşte ponderea numărului de locuitori dintr-o localitate aparţinând minorităţilor, acordă cetăţenilor de etnie maghiară din aceste localităţi, dreptul de a vorbi în limba minorităţilor lor în relaţiile cu autorităţile administraţiei publice locale. În 400 de localităţi noi autorităţile ar putea fi obligate să vorbească în limba maghiară, ceea ce dovedeşte că în fapt, se doreşte a se institui o formă de autonomie care duce inevitabil la acordarea de drepturi colective şi nu individuale. În disperarea sa de a rămâne la putere, PSD este în stare chiar să declare ziua de 15 martie zi de sărbătoare naţională.
PNL Covasna atrage atenţia că sunt trecute cu vederea mult prea uşor toate aceste răutăţi împotriva românilor din această zonă, românii din secuime fiind mereu cei care suportă consecinţele negocierilor UDMR-ului cu cei de la putere.
Preşedinte PNL Covasna,
Olimpiu Floroian

Categorie: