Comunicat de presă - Asociaţia „Noi Românii”

Aflăm pe diverse surse, unele credibile, altele necredibile, că în cele din urmă domnul Victor Ponta, cu ai săi consilieri, desigur, au considerat că este necesar să dea satisfacţie extremiştilor iredentişti înregimentaţi în UDMR, pentru a fi, chipurile, linişte în România. Cu alte cuvinte, pe înţelesul tuturor, ca să fie linişte în ţară, Victor Ponta, de profesie procuror, în prezent prim-ministru, acceptă să dea undă verde udemeriştilor pentru încălcarea sistematică a legilor României şi Constituţiei sale, pentru a repune în discuţie conceptul de „ţinut secuiesc” pentru teritoriul judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, prin scoaterea din funcţie a înaltului funcţionar public care contracara udemeriştii cu legea. El, înaltul funcţionar, le pusese un pic de stavilă, iar udemeriştii se dădeau de ceasul morţii că sunt discriminaţi. Nimic mai fals! Când le spune cineva udemeriştilor că ei trebuie să respecte legea din România, invariabil spun că sunt discriminaţi, ceea ce e o minciună sfruntată.
Suntem, de asemenea, indignaţi de faptul că deputatul Horia Grama, ajuns în Parlament tocmai pentru a apăra România de abuzurile udemeriştilor, bucurându-se de un număr de voturi consistent din partea electorilor, dat tocmai pentru această activitate, a dat bir cu fugiţii în această problemă, uitând care este misiunea lui de deputat al judeţului Covasna.
Asociaţia „Noi Românii” atrage atenţia cetăţenilor că actualii guvernanţi şi parlamentari au început să meargă pe cărarea bătută de guvernele conduse de Tăriceanu, Boc şi Ungureanu, cu privire la acţiunile antiromâneşti ale UDMR.
Observăm cu stupefacţie că Victor Ponta îndepărtează omul potrivit din locul potrivit pentru a da satisfacţie udemeriştilor. De aceea, facem un apel către domnia sa să-şi reconsidere această decizie, dacă ea a fost luată. Mai mult, ar fi de dorit ca înaltul funcţionar public dr. Codrin Munteanu să fie lăsat să facă ce ştie bine, pentru ca cetăţenii judeţului Covasna să simtă că Statul Român nu i-a abandonat. În caz contrar, se poate spune că trădarea românilor stă cu primul ministru la masă.