Consiliul Judeţean Harghita - Comunicat de presă - „Am face o echipă pe cinste cele trei judeţe: Covasna, Harghita şi Mureş”

Reacţia lui Borboly Csaba la declaraţia primarului din Târgu-Mureş, Dorin Florea
Primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea, a comparat în data de 8 iunie 2011 o eventuală uniune între judeţul Mureş cu Harghita şi Covasna, cu situaţia cuiva care s-ar apuca să-şi „sape grădina cu doi handicapaţi”.
„Judeţele Harghita şi Covasna sunt judeţe mici, limitate ca economie. Doi handicapaţi (…). Exact aşa ar fi... să-ţi iei doi handicapaţi.

E foarte important pentru noi românii şi maghiarii să avem o dezvoltare culturală, dar vocaţia economică trebuie să fie importantă. În primul rând, duşmanii nu sunt nici românii, nici maghiarii, ci oamenii limitaţi care nu înţeleg ce înseamnă interesul naţional”, a declarat Dorin Florea.
În legătură cu declaraţia lui Dorin Florea, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba a afirmat: „Am luat la cunoştinţă cu tristeţe, că primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, nu vrea să se asocieze cu două judeţe secuieşti handicapate. Am convingerea, că am face o echipă pe cinste cele trei judeţe: Covasna, Harghita şi Mureş. Poate că noi, secuii, avem un handicap fizic, dar ne merge mintea iute, în timp ce domnul Florea are două mâini şi picioare sănătoase, are şi capul pe umeri, dar are anumite lipsuri în domeniul cunoştinţelor. Aşadar, în echipa comună noi ne-am pune mintea, iar el forţa, completându-ne reciproc”.

Miercurea Ciuc, 9 iunie 2011