Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 5681, 20.05.2009; Titlu: Au abuzat de denumirea noastră

Am aflat cu stupoare că unii derulează în numele Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM) o campanie conştientă de denigrare, utilizând abuziv stema şi sloganurile organizaţiei noastre pentru o campanie ostilă provocatoare, cu care mişcarea noastră nu are nimic în comun!
Este clar că denigrarea perfidă pornită împotriva noastră încearcă să ştirbească bunul renume al organizaţiilor transilvănene ale HVIM, din ce în ce mai numeroase, deoarece membrii noştri lucrează zi de zi - apolitic, neîncetat şi cu consecvenţă - pentru dăinuirea maghiarimii noastre transilvănene, pentru organizarea tineretului maghiar responsabil de soarta sa.
Despre acţiunea de răspândire a foilor volante care instigă la ură şi care abuzează de denumirea noastră ştim deocamdată doar atât că a fost pornită din Satu-Mare, de provocatori până acum necunoscuţi, a căror intenţie făţişă este aceea de a adânci tensiunile etnice şi în Transilvania.
Metoda seamănă izbitor cu campania de instigare la ură a partidului ungar liberal de stânga SZDSZ, prin care acesta instigă populaţia împotriva forţelor naţional-radicale, ponegrindu-ne simbolurile istorice asemeni provocatorilor răspânditori de foi volante, care abuzează de denumirea şi stema HVIM.
Este foarte suspect că necunoscuţii încearcă să îi inducă în eroare pe conaţionalii noştri şi să denigreze HVIM exact în toiul campaniei europarlamentarelor, pe Pământul Secuiesc, în Sfântu-Gheorghe, acolo unde de o bună bucată de timp are loc purificarea etnică lansată împotriva demnitarilor maghiari.
Bineînţeles că nu vom privi şi tolera impasibili diversiunea care lezează onoarea HVIM şi a maghiarimii noastre, însă apelăm şi la ajutorul locuitorilor şi al media pentru demascarea făptaşilor!
Vă rugăm să semnalaţi pe adresa hunnia77gmail.com (cei care nu vor să îşi dezvăluie identitatea, o pot face şi sub anonimat) dacă aţi observat persoane care au distribuit foi volante cu mesaj ostil, care abuzează de denumirea HVIM!
Vă rugăm să faceţi descrierea exactă a persoanei / persoanelor în cauză şi să postaţi orice informaţie relevantă!
Lokodi Ferenc Attila
- vicepreşedintele organizaţiei naţionale a HVIM, preşedintele filialelor din Transilvania ale HVIM.
Mişcarea de Tineret 64 de Comitate, www.hvim.hu, nr. de înregistrare Pk.60.042/2002, e-mail: elnokseghvim.hu