Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 5691, 02.06.2009; Titlu: Sogor Csaba în Trei Scaune / A-i da un sens solidarităţii, Semnează: Farkas Reka

Alegerile de duminică reprezintă o nouă posibilitate pentru maghiarime. Cei care rămân acasă încă mai deplâng Trianonul şi îi favorizează pe cei care nu sunt dispuşi să recunoască drepturile maghiarimii. Duminică, vom vota şi în interesul maghiarilor din Voivodina şi Ucraina Subcarpatică, deocamdată rămaşi în afara Uniunii Europene, şi în acelaşi timp trebuie să dovedim şi că solidaritatea îşi are rostul - a declarat ieri, la Sfântu- Gheorghe, Sogor Csaba, candidatul la europarlamentare, al treilea pe Lista Solidarităţii Maghiare.
Caravana de campanie a lui Sogor a ajuns şi în Trei Scaune. Europarlamentarul s-a întâlnit cu o serie de oameni. Cei mai mulţi s-au interesat de subvenţiile acordate pentru agricultori, concursurile de proiecte demarate de UE, precum şi de modul de funcţionare a parlamentului de la Bruxelles, însă, foarte mulţi l-au întrebat de ce a trebuit să aşteptăm 6 ani pentru realizarea solidarităţii - a relatat Sogor. Am constatat că pe Pământul Secuiesc, cele mai bune argumente sunt cifrele concrete. Această solidaritate, care poate fi exprimată şi în cifre, este una clară: dacă nu se asociază, crescătorii de animale pierd fiecare câte 14,5 milioane de lei. Situaţia nu diferă nici când vine vorba despre Ungaria şi România. UE acordă 248 milioane de euro pentru colaborarea regiunilor de graniţă, însă în cazul în care colaborarea nu va exista, banii se pierd, a argumentat Sogor.
Caravana de campanie a lui Sogor Csaba a trecut în special prin sate, localităţi mai mici, cu scopul de a le explica oamenilor că viitorul maghiarimii depinde de ei, de prezenţa lor la votul de duminică. Cei care nu se vor prezenta la urne, îi favorizează pe cei care nu recunosc independenţa regiunii Kosovo, pe cei care nu sunt dispuşi să aplice cele prevăzute de Charta Limbilor Europene Regionale - a mai adăugat candidatul. (…)