Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 5692, 03.06.2009; Titlu: Organizaţiile de tineret protestează / Nu este nevoie de noul director, Semnează: Farkas Reka

Organizaţiile de tineret din Trei Scaune se delimitează de colaborarea cu direcţia de tineret până în momentul în care va avea loc destituirea directorului stripper, Ciprian Grosu, iar Tischler Ferenc va fi repus în funcţie - au declarat conducătorii a şase organizaţii, în cadrul unei conferinţe de presă, accentuând că declaraţia lor este făcută în numele a 16 mişcări de tineret.
Aceştia au calificat cele întâmplate drept ruşinoase. Scandalul declanşat din cauza trecutului lui Ciprian Grosu aruncă o lumină proastă nu numai asupra instituţiei, ci şi asupra PD-L, asupra ministerului şi guvernului. În cadrul conferinţei de presă a reieşit că au fost nevoiţi să răspundă la întrebări delicate şi ironice din cauza noului director. Direcţia condusă de Tischler Ferenc a avut un rol important în privinţa reînvierii organizaţiilor de tineret, au colaborat ca parteneri, au beneficiat de sprijin, instituţia ocupând un rol coordonator - au accentuat cei prezenţi. Trebuie să depăşim şi vremuri mai grele - au declarat aceştia.
16 organizaţii de tineret din Trei Scaune şi-au formulat obiecţiile prin intermediul unei petiţii pe care au trimis-o ministerului de resort. Deocamdată nu au primit un răspuns oficial, însă ministrul Monica Iacob Ridzi le-a declarat unor ziarişti de la Bucureşti: situaţia va fi analizată şi se va lua o decizie în acest sens. Potrivit unor ştiri, conducătorii filialei judeţene a democrat-liberalilor ameninţă că în cazul demiterii lui Ciprian Grosu, vor dispune numirea lui Dan Tanasă în funcţia de director la tineret, care asediază autoguvernările maghiare cu plângerile sale. (…)