Csibi Barna a RUPT Tricolorul României. Diaspora i-a scris lui Iohannis

REVOLTĂTOR

Csibi Barna (foto), extremistul maghiar recunoscut pentru că a „spânzurat”, în central oraşului Miercurea-Ciuc, o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu, a recidivat.
În timpul unei manifestaţii antiromâneşti desfăşurată în oraşul Nyiergyhaza din Ungaria, acesta a făcut un gest revoltător. A rupt un drapel de hârtie al României.
Din diaspora, românii au reacţionat imediat şi i-au adresat o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis. Aceştia cer pedepsirea lui Csibi Barna.
Redăm în continuare scrisoarea:

Domnului Klaus Iohannis, Preşedintele României
Stimate domnule preşedinte,
Ultima provocare a cetăţeanului Csibi Barna la adresa însemnelor naţionale şi a Tricolorului reprezintă o imensă provocare şi sfidare faţă de Poporul Român şi România. Într-o postare video, spre deliciul radicalilor şi extremiştilor maghiari, Csibi Barna batjocoreşte din nou Tricolorul, pe care l-a rupt în bucăţi în public, în timp ce purta un tricou care arată cum un secui îl bate pe un român.
Ultima ispravă anti-românească şi împotriva însemnelor naţionale a lui Cibi Barna nu trebuie să rămână nepedepsită de lege, pentru că se creează un precedent periculos care va îndemna la încălcarea tuturor simbolurilor naţionale de acum încolo de către radicalii unguri.
În acest sens, vă solicităm, domnul preşedinte, să dispuneţi demersurile legale pentru sancţionarea exemplară a lui Csibi Barna prin amendarea şi condamnarea la închisoare a acestuia conform legii româneşti. De asemenea, vă sugerăm să dispuneţi declararea lui Csibi Barna ca persona non-grata în România şi retragerea cetăţeniei române, pentru că acest individ care calcă şi rupe la propriu simbolurile naţionale nu merită să o deţină şi să se bucure de protecţia şi beneficiile acesteia. Numeroşi basarabeni şi-ar dori cetăţenia română şi nu o obţin, în schimb Csibi Barna o batjocoreşte cu premeditare.
Cu respect,
Ionică Armancă, redactor-şef „Jurnalul Românesc”, Viena
(Articol preluat de pe www.paginaeuropeana.ro, din 8 iulie 2015)