De ce?

După cum aţi aflat, Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României” a decis, cu cinci voturi şi o abţinere, retragerea distincţiei acordate preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, „ca urmare a faptului că, într-un interviu acordat, recent, cotidianului clujean de limbă maghiară - «Szabadsag», acesta a afirmat că reprezentanţii Uniunii şi maghiarii nu au de ce sărbători cu ocazia Centenarului Unirii”. Aceasta este declaraţia lui Mircea Geoană, membru al acestui for decizional.
Decizia pentru retragerea Ordinului „Steaua României” în grad de Comandor va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis, care va hotărî dacă retrage sau nu distincţia, prin Decret prezidenţial.
Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), Alexandru Cumpănaşu, califică gestul retragerii Ordinului „Steaua României”, liderului UDMR, de către Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României”, drept „hotărâre istorică pentru Poporul Român şi pentru apărarea demnităţii naţionale”. „Hotărârea, de astăzi, a Consiliului de Onoare al Ordinului „Steaua României” - spune Cumpănaşu, printr-un comunicat transmis Agerpres - este una istorică pentru Poporul Român şi pentru apărarea demnităţii naţionale, a istoriei şi jertfelor unor generaţii întregi de români, care s-au sacrificat pentru a ajunge la momentul 1 Decembrie 1918. Declaraţiile lui Kelemen Hunor, cu privire la Ziua Naţională a României, dar şi declaraţiile şi gesturile altor lideri ai UDMR se constituie într-o ofensă gravă adusă Poporului Român, iar decizia de astăzi este, în viziunea mea, primul gest de răspuns la obrăzniciile şi lipsa de respect faţă de simbolurile şi momentele istorice ale naţiunii. Felicit Consiliul de Onoare pentru decizia luată şi-i asigur pe toţi cetăţenii României că vom continua, prin intermediul Consiliului Naţional pentru Modernizarea României (CNMR), să luptăm împotriva oricărui abuz sau exagerări extremiste în raport cu cetăţenii României”.
Pentru care păcate, pentru care obrăznicie, pentru care luare de-a dreptul pe arătură s-a propus retragerea distincţiei „Steaua României” liderului UDMR? Mai întâi o necesară precizare! Ar fi prea simplu, ar fi chiar regretabil să fie amintit şi acceptat doar acel interviu al lui Kelemen Hunor, apărut în ziarul clujean „Szabadsag”, atac mizerabil împotriva României, a marii sărbători a românilor - Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, moment al făuririi României Mari. Kelemen Hunor încă demult susţinea, cu diverse prilejuri, inclusiv la Zalău, la o manifestare politică a UDMR, că „reprezentanţii Uniunii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului Unirii Transilvaniei cu România şi că se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naţionaliste!”.
Întrebarea: de ce s-a luat (mai ales abia acum?) decizia de a i se retrage Ordinul „Steaua României”? Ea are mai multe răspunsuri. Aşadar, chiar, de ce? Pentru că toate au o limită! Românii ardeleni s-au săturat să-i vadă pe supuşii lui Kelemen Hunor mereu pregătind canistra cu benzină, pentru a fi turnată, iresponsabil, pe focul mocnit de la Târgu-Mureş, de ei stârnit, în martie 1990, din ambiţia eşuată de a reface, în Transilvania, acea Regiune Autonomă Maghiară, de tristă amintire pentru români. Kelemen Hunor n-a ratat, până acum, niciun prilej să-şi manifeste acea pornire antiromânească, încă de pe vremea în care era vicepremier şi ministru în Guvernul de la Bucureşti, nu în cel de la Budapesta!
El mereu dorea să vadă o Transilvanie urcând pe cruce, privind-o cu răutate, cu dispreţ, cu băţoşenie tipică, nemeşească, deoarece, după Primul Război Mondial şi după Tratatul de Pace de la Trianon, partea aceasta, dintotdeauna românească, s-a unit cu Ţara-Mamă România!
Kelemen Hunor a fost, este şi va fi un detractor periculos, în acest hotar statornic al Ardealului, unde, din păcate, el s-a transformat într-o maşină de scuipat ocări, pe o scenă a scenariilor stupide, rocamboleşti. Să te mai miri că, de 27 de ani, ziua naţională a Ungariei, minoritarii unguri o sărbătoresc în România? Kelemen Hunor şi ai lui contoraşi, îmboldiţi de revizionismul din culisele „nedreptăţilor Trianonului”, mereu cerând drepturi, uitând că au şi datorii, chiar obligaţii, faţă de Statul Român, că au mai multe drepturi chiar decât aveau în Regiunea Autonomă Maghiară, mereu practică regretabila, penibila înjosire a demnităţii româneşti.
El, Kelemen Hunor, este liderul zăltaţilor cu stagii de pregătire la Budapesta, slugile care cică ar fi, în România, „cetăţeni de rangul doi”, după ce au fost vicepremieri, miniştri, secretari de stat, mari directori prin ministere, prezenţi în Parlamentul de la Bucureşti, cu senatori şi deputaţi. Să tot fii „cetăţean de rangul doi”!
Kelemen Hunor, cu ai lui trepăduşi şi demolatori de stat român, aleargă, cu limba scoasă, după autonomia teritorială, pe criterii etnice, a aşa-zisului ţinut secuiesc, ameţiţi de o gândire de-a dreptul periculoasă.
Kelemen Hunor şi ai lui piţărăi au profitat, prin abuzuri, de proprietăţi ilegal dobândite, sub sloganul „Restitutio in integrum”. Ei sunt cei care mereu ne vor sub viscolul răutăţilor lor şi al nefastelor întâmplări de ei puse la cale.
Şi ne întrebăm, şi-i întrebăm şi pe guvernanţii români: oare nu-i destulă drama Ardealului, cu martirii lui din anii 1848-1849, 1940-1944? De ce, oare, guvernanţii români dau dovadă de aceste compromisuri costisitoare, prin tăcerea lor păguboasă? Ei, puternicii clipei postdecembriste, nu o dată i-au mângâiat şi i-au pupat pe cap. Şi iată, din păcate, unde s-a ajuns! S-a cedat prea mult! Acesta-i adevărul! Oare de ce guvernanţii români nu le răspund detractorilor, duşmanilor tradiţionali, prin acel categoric „NU”, acum când elucubraţiile lui Tokes Laszlo şi ale premierului Ungariei, Orban Viktor, iau amploare? Chiar, de ce guvernanţii români, care, în secret, dau mâna cu Kelemen Hunor şi cu Iuda, nu le arată obrazul şi să le spună, cu tărie: caracterul minoritar nu creează, niciodată, legitimitate istorică?!

Categorie: