DE CE A FOST PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS WERNER IOHANNIS, ÎN VIZITĂ PRIVATĂ ÎN SUA, ÎN ZIUA DE 20 AUGUST 2019?

În timpul socialismului, Preşedintele României, Nicolae Ceauşescu, a făcut vizite oficiale în SUA unde a fost primit cu cele mai înalte onoruri şi de unde s-a întors cu numeroase contracte economice reciproc avantajoase încheiate cu firme americane. Atunci, Preşedintele României a avut demnitatea de român şi era reprezentantul unei ţări independente şi suverane.
Acum, Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a plătit extrem de scump pentru Poporul Român biletul pentru intrarea sa la Casa Albă din Capitala americană. Telespectatorii români l-au văzut pe alogenul-candidat Klaus Werner Iohannis intrând la Casa Albă ca o înaltă slugă a Administraţiei americane, gata să promită un nou tribut din partea coloniei România pentru următorii cinci ani. De la Casa Albă a ieşit Preşedintele-candidat Klaus Werner Iohannis cu cadoul primit, o şapcă albă de un dolar.
În tentativa vizând dobândirea unui nou mandat de Preşedinte al României la alegerile din noiembrie a.c., stăpânii străini şi susţinătorii candidatului Klaus Werner Iohannis au angajat o firmă americană de lobby care i-a aranjat o întâlnire privată în SUA, la Casa Albă, cu Preşedintele Trump, pentru ziua de 20 august 2019. Deocamdată, se păstrează secretul asupra miloanelor de dolari plătiţi firmei de lobby, precum şi cu referire la cheltuielile de transport cu un avion al unei firmei austriece.
Ceea ce se ştie sigur este că Preşedintele României nu a fost în SUA într-o vizită oficială şi nici într-o vizită de stat. El nu a fost însoţit de membri ai Guvernului şi Parlamentului României, de conducători ai unor firme româneşti. În această vizită fulger în Capitala americană, pe Preşedintele Klaus Werner Iohannis nu l-a însoţit nici măcar soţia. La discuţiile de la Casa Albă, micuţa delegaţie care l-a însoţit pe Preşedintele-candidat Klaus Werner Iohannis a fost formată din trei alogeni diplomaţi cu nume româneşti.
În mass-media românească s-a repetat de nenumărate ori sloganul: „vizită istorică a Preşedintelui Iohannis în SUA” - aceasta, însă, era cel puţin a patra vizită. Această recentă vizită a devenit istorică din cel puţin următoarele motive:
1. Preşedintele-candidat Klaus Werner Iohannis, cu cetăţenie germană, a promis delegaţiei formată din membrii marcanţi ai Guvernului SUA că va acţiona, în continuare, în următorii cinci ani, pentru a asigura firmelor străine (americane şi austriece) exploatarea gratuită a bogăţiilor uriaşe ale Poporului Român aflate în platoul continental al Mării Negre. Este vorba despre cel mai mare zăcământ de gaze naturale şi ţiţei din Europa, evaluat la peste 2.000 miliarde de euro, care a fost dat gratuit spre exploatare unor firme străine, mai ales americane.
2. Preşedintele-candidat Klaus Werner Iohannis, cu dublă cetăţenie, s-a angajat că va modifica Legea offshore conform cu pretenţiile firmelor americane, astfel încât acestea să nu fie obligate să vândă anual Poporului Român, la preţul de la bursă, jumătate din producţia de gaze naturale extrase din platoul românesc al Mării Negre. Ca urmare, Poporul Român nu va primi niciun metru cub de gaze naturale şi niciun baril de ţiţei din zăcămintele sale din Marea Neagră. Întreaga producţie de gaze naturale şi ţiţei obţinută din platoul românesc al Mării Negre va fi valorificată de firmele străine pe terţe pieţe, dar nu în România. Pe cale de consecinţă, Guvernul României va continua să importe gaze naturale din Federaţia Rusă, iar programul de extindere a alimentării cu gaze naturale a localităţilor din Ţara noastră va fi blocat.
Preşedintele Trump a anunţat că SUA intenţionează să cumpere cele două insule ale Groelandei, bogate în zăcăminte de metale rare, iar în privinţa României acceptă gratuit zăcămintele Poporului Român din Marea Neagră.
3. Preşedintele-candidat Klaus Werner Iohannis s-a angajat să vegheze la respectarea dreptului de trecere al firmelor americane peste proprietăţile private şi publice în România. Dreptul de trecere al firmelor străine stabilit şi introdus prin Legea offshore, are prioritate faţă de dreptul de proprietate!
4. Preşedintele-candidat Klaus Werner Iohannis, cetăţean româno-german, fără ştiinţa Parlamentului şi fără aprobarea dată de Poporul Român prin referendum, a solicitat ca SUA să „mute” bazele militare americane din Germania în România, urmând ca toate cheltuielile să fie suportate din Bugetul Statului Român.
5. Preşedintele-candidat Klaus Werner Iohannis, fără consultarea Guvernului şi fără ştiinţa Parlamentului, s-a angajat să mărească de la 2% la 3% din Bugetul anual al României, cheltuielile pentru apărare ca să poată fi achiziţionată tehnică militară americană uzată fizic şi moral, precum şi armament produs de marile firme din SUA.
6. Preşedintele-candidat Klaus Werner Iohannis a mulţumit Administraţiei americane pentru că, nici după 30 de ani de la lovitura de stat din decembrie 1989 din România, nu au fost ridicate vizele de intrare ale românilor în SUA, menţionându-se pentru ei statutul de cetăţeni europeni de rangul doi.
7. Preşedintele-candidat Klaus Werner Iohannis a solicitat sprijin american pentru a intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie a.c. şi pentru a câştiga finala, inclusiv în faţa unui posibil candidat alogen homosexual, cu unele manifestări feminine. În România, o ţară majoritar ortodoxă, în Grădina Maicii Domnului, se pregăteşte alegerea (de fapt, numirea) unui Preşedinte homosexual. Pentru pregătirea acestei perspective, toate partidele politice parlamentare au boicotat Referendumul pentru familia creştină, tradiţională românească, formată din bărbat şi femeie.
Pentru angajamentele luate în SUA, Preşedintele-candidat Klaus Werner Iohannis a primit cadou din partea Preşedintelui Trump o şapcă albă care să-l ajute să facă „România măreaţă”, în perioada 2019-2024.
Până acum, Preşedintele Klaus Werner Iohannis nu a prezentat public ce a făcut bun, pas cu pas, pentru Poporul Român şi pentru România în mandatul 2014-2019. De acest bilanţ nu va scăpa!

Categorie: