De ce tac autorităţile române?


O nouă provocare la adresa Poporului Român a fost văzută pe ecranele televizoarelor. Spânzurarea în public a unui manechin ce-l reprezenta pe Avram Iancu înseamnă sfidarea şi scuiparea în faţă a unui popor întreg.
Poate că a fost un gest izolat, prin care nu vorbeşte poporul maghiar, ci un exaltat. Cam multe gesturi izolate, cam mulţi exaltaţi are acest popor, care se vrea stăpân pe o parte din România. Au mai fost astfel de gesturi, faptice sau declarative, cu autori suspuşi, demnitari de stat, nu oameni de rând. Nu-i deloc european, ca să nu spunem că nu-i deloc normal sau logic să defăimezi ţara ale cărei interese eşti chemat să le reprezinţi şi să le împlineşti. De aceea, lipsa de reacţie a oficialităţilor, UDMR sau a celorlalte formaţiuni civice maghiare, nu ne miră deloc.
Dar ne aşteptam ca autorităţile Statului Român, Preşedintele Ţării, Primul-ministru, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Episcopul greco-catolic, Preşedintele Academiei Române, precum şi alţi oameni de seamă ai României, să-şi exprime fără reţinere indignarea şi revolta în faţa batjocurii la care a fost supus un simbol al României şi al românismului.
Asociaţia Naţională Cultul Eroilor - Filiala Arad
Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere - Filiala Arad
Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - Filiala Arad
Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina - Filiala „Columna” Arad

Categorie: