Demisia, domnilor Duşa şi Grama!

Domnule Director,

Cu ceva vreme în urmă, adresam câteva întrebări, în scris, mai mult pentru mine, izvorâte din durerea cu care mă copleşiseră atunci acţiunile Guvernului ROMÂNIEI. Dar acum, durerea s-a amplificat, mâhnirea şi tristeţea nu pot fi cuprinse în vorbe sau lacrimi, adevărate. Şi nu sunt singură. Cu toţii, români, ne întrebăm cum pot fi sancţionaţi, demişi, prefecţii care îşi respectă atribuţiile conferite de lege, prin numirea lor în acest post.
Ca o definiţie înţeleasă de mine, Prefectura este organul executiv al Guvernului României în teritoriu (judeţe), al cărei rol este să vegheze şi să aplice legile şi ordonanţele susţinute de Guvern, plecate din Parlamentul României, organul legislativ ales de popor.
Daca prefecţii au atacat în instanţă 18 sau orice alt număr de hotărâri ale consiliilor judeţene, înseamnă că acestea au încălcat legile României, de 18 sau de nu ştiu câte ori. Justiţia nu este antimaghiară; ea este a tuturor cetăţenilor care trăiesc în această Ţară. „Nimeni nu este mai presus de lege” - art. 16 din Constituţia României. Şi totuşi...
Este inadmisibil, nu există cuvinte cu care se poate incrimina premierul Ponta pentru demiterea celor trei prefecţi din judeţele Ţării care în opinia UDMR şi PCM alcătuiesc aşa-zisul „ţinut secuiesc”. Ce să înţelegem? Aceste judeţe nu mai sunt guvernate de România? Nu ai voie să cedezi presiunilor etnice, extremiste, revizioniste, din scopuri personale sau de grup politic. Cei care sunt trădaţi sunt românii de aici, dar şi din Ţară. Se vede treaba că domnul Ponta a fost foarte receptiv la „instruirea” făcută de consilierul său personal, Gyorgy Frunda, la recomandarea expresă şi tupeistă a primarului din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad.
Eu vreau să ştiu de ce aceşti funcţionari publici (cu dublă cetăţenie) care au acţionat, uneori pe ascuns şi acum în mod făţiş, împotriva României, mai primesc salariu de la Guvernul României, din bugetul României, acolo unde toţi românii au un leuţ din impozitele şi taxele plătite de ei. Deci, cum ar spune cineva: plătesc să fiu sfidat, insultat în propria mea Ţară?
Ce lipseşte din presă este prezenţa celor doi deputaţi din judeţele Harghita şi Covasna: Mircea Duşa şi Horia Grama. Faţă de escaladarea fără precedent a conflictului UDMR - Guvernul României, a demiterii celor trei prefecţi acum, în decembrie 2014 (mai mult, în Covasna sunt trei prefecţi îndepărtaţi în mai puţin de doi ani) şi lipsa de reacţie a reprezentanţilor românilor din Covasna şi Harghita în Parlament, se impune demisia imediată a lui Grama şi a lui Duşa din forul legislativ. Asta dacă au o picătură de onoare, desigur.