Deşi a fost amendat cu 7260 de lei, primarul UDMR din Miercurea-Ciuc, Raduly Robert, refuză să respecte legea!


Primarul municipiului Miercurea-Ciuc preferă să fi e amendat lunar, decât să înlocuiască indicatoarele de orientare inscripţionate mai întâi în limba maghiară şi apoi în limba ofi cială a statului.
Primarul municipiului, Raduly Robert Kalman, a fost sancţionat contravenţional deja de două ori şi i s-a pus în vedere înlocuirea acestora în termen de 30 de zile, altfel va fi din nou sancţionat.
Amenzile aplicate au fost contestate la Judecătoria Miercurea-Ciuc. Deşi a fost amendat de două ori până acum de către Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita pentru indicatoarele de orientare amplasate în Miercurea- Ciuc care sunt inscripţionate mai întâi în limba maghiară şi abia mai apoi în limba oficială a statului, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Raduly Robert Kalman (foto), se pare că nu se sinchiseşte să le înlocuiască. Cu toate că i s-a pus în vedere înlocuirea urgentă a acestora.
Ieri, în municipiul Miercurea-Ciuc, la intersecţiile din faţa Tribunalului Harghita şi Liceului Teoretic „Marton Aron” încă se puteau vedea aceste indicatoare care nu sunt conforme cu standardele prevăzute de lege. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că primarul municipiului reşedinţă de judeţ a fost sancţionat contravenţional de două ori pentru amplasarea acestor indicatoare neconforme. O dată cu o amendă în valoare de 1.260 de lei şi a doua oară cu 6.000 de lei, iar dacă în termen de 30 de zile nu le va înlocui, atunci va fi sancţionat din nou. (Articol preluat din cotidianul „Informaţia Harghitei”, 22.09.2010)

Categorie: