Festivalul de teatru şcolar „Confesiuni despre viaţă şi artă”, ediţia a VI-a

Sâmbătă, 23 noiembrie, a fost o zi dedicată teatrului. La Căminul Cultural din comuna Subcetate, judeţul Harghita, s-a desfăşurat cea de-a şasea ediţie a Festivalului de teatru şcolar „Confesiuni despre viaţă şi artă”. Pe scenă au evoluat trupe de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal din 6 şcoli din zona de nord a judeţului, iar în cadrul concursului au fost prezentate 10 piese. În spatele fiecărei piese stă munca şi implicarea elevilor, a profesorilor îndrumători şi a conducerii şcolii. Fiecare trupă s-a pregătit câteva săptămâni, ca-n fiecare an, pentru a prezenta publicului şi juriului o piesă demnă de un premiu. Însă, în urma jurizării au fost aleşi cei mai buni mici actori. Înaintea decernării premiilor, trupa de folk a Liceului „Miron Cristea”, Subcetate, coordonată de prof. Daniela Buzilă, a oferit un mic recital.
Au fost acordate mai multe premii, dar demne de menţionat sunt premiile I de la fiecare categorie şi premiile speciale. Premiul I la categoria învăţământ primar a fost acordat piesei „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici”, jucată de elevii Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna”, Topliţa, coordonaţi de prof. Daniela Mândru. La ciclul gimnazial, premiul I a mers tot la Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna”, pentru piesa „Harbuzzia”, copiii fiind coordonaţi de prof. Carmen Bucur, iar premiul I la ciclul liceal a fost acordat trupei de teatru „Gaudium Art”a Liceului din Subcetate, coordonat de prof. Daniela Buzilă. Pentru că au fost cei mai buni, tot ei au fost răsplătiţi şi cu Marele Premiu al ediţiei. Premii de originalitate au primit elevii din trupa Şcolii Gimnaziale „Sfântul Ilie”, Topliţa (piesa „Dl. Goe”) şi trupa de la Şcoala Gimnazială „Miron Cristea”, Topliţa (piesa „Chatroom”).
Ediţia 2019 a Festivalului de teatru şcolar „Confesiuni despre viaţă şi artă” a fost posibilă datorită sponsorilor Treforex şi Danico, ambele din Topliţa. Organizatorii festivalului au fost Liceul „Miron Cristea”, Subcetate, şi Consiliul Elevilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, Asociaţia „Ecoul Subcetate”, Primăria şi Consiliul Local Subcetate.

Categorie: