Filialele PSD şi PNL vor liste separate la Consiliul Local Sfântu-Gheorghe şi la Consiliul Judeţean Covasna


Actualitatea ardeleană - Covasna

Organizaţiile PSD şi PNL Covasna vor ca, la viitoarele alegeri locale, să meargă pe liste separate de candidaţi la Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe şi la Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, apreciind că astfel ar putea obţine rezultate mai bune decât dacă ar merge împreună sub sigla Uniunii Social Liberale.
Preşedintele filialei PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat joi (12 mai 2011 - n.r.), într-o conferinţă de presă, că propunerea a venit din partea liderilor PNL Covasna şi a fost argumentată prin faptul că cele două formaţiuni politice au electorat diferit, care nu s-ar putea regăsi în alianţă.

„Din evaluarea prezentată de PNL rezultă că am putea obţine în plus cel puţin câte un consilier local şi unul judeţean dacă am merge separat, pentru că avem electorat oarecum diferit. E discutabil, dar noi nu ne opunem, nu vrem neapărat să mergem pe liste comune”, a afirmat Horia Grama.
El a precizat, însă, că USL va susţine câte un singur candidat atât pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu-Gheorghe, cât şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna.
În acest context, Grama a susţinut că PSD îl va propune drept candidat la şefia CJ pe avocatul Sabin Calinic, care beneficiază de „experienţa, pregătirea profesională şi notorietatea necesare”, amintind că la alegerile anterioare acesta a obţinut cu 2.000 de voturi mai mult decât consilierii de pe lista „Alianţei româneşti” pe care a candidat.
În ce priveşte Primăria Sfântu- Gheorghe, liderul PSD a spus că există două propuneri, pe care nu doreşte să le dezvăluie deocamdată, precizând că le aşteaptă şi pe cele ale PNL.
Liberalii covăsneni au declarat, în mai multe rânduri, că ar dori să meargă pe liste separate în unele localităţi, printre care şi Sfântu-Gheorghe, unul dintre motivele invocate fiind faptul că printre simpatizanţii formaţiunii se numără şi foarte mulţi maghiari, care nu se regăsesc în discursurile ori acţiunile PSD.

Categorie: