Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș cere premierului Ponta să nu trădeze încrederea românilor din Ardeal și să „avanseze” pe prefectul de Covasna în altă funcţie

Ca urmare a informaţiilor de presă conform cărora USL a început negocieri cu UDMR pentru alianţe pe plan local, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş solicită primului ministru Victor Ponta (foto) menţinerea „în această importantă demnitate publică, de prefect al judeţului Covasna, pe domnul dr. Codrin Munteanu, specialist recunoscut pentru competenţa sa profesională, dar şi pentru expertiza şi exigenţa dovedite în controlul asigurării respectării prevederilor legale, de către toate instituţiile administraţiei publice locale”, se arată în comunicatul citat de Romanian Global News.
Cererea de schimbare a prefectului de Covasna a venit, conform informaţiilor de presă, via Viorel Hrebenciuc, cunoscut pentru apropierea de UDMR, cel care este la originea maghiarizării satelor de romanocatolici din zona Bacăului şi a introducerii forţate a învăţământului în limba maghiară în localităţi unde nimeni nu vorbeşte maghiara.
Schimbarea prefectului de Covasna ar echivala, practic, cu o trădare a românilor din Transilvania de actuala coaliţie, care a fost votată şi pentru atitudinea fermă din campania electorală faţă de UDMR.
Întrebaţi de Romanian Global News de ce nu se negociază şi posturile de vicepreşedinţi şi viceprimari în consiliile judeţene Covasna şi Harghita şi în municipiile Sfântu- Gheorghe şi Miercurea-Ciuc, lideri ai Forumului au declarat că nu au fost consultaţi în această privinţă, dar că este absolut normal ca atunci când se negociază funcţii pentru UDMR în alte judeţe, în pachetul negociat să intre şi desemnarea unor români pe posturile de vicepreşedinţi ai CJ şi viceprimari în judeţele Covasna şi Harghita.
Reamintim că Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş este o mişcare civică a celor 400.000 de români din cele trei judeţe.
Către,
Guvernul României,
Domnului Prim-Ministru Victor Ponta,
Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş Vă mulţumeşte şi cu această ocazie pentru poziţia fermă exprimată la Adunarea Forumului de la Topliţa, din 20 martie 2010, în sprijinul păstrării şi afirmării identităţii româneşti, a eliminării oricăror forme de discriminare şi a stopării proiectelor privind obţinerea autonomiei pe criteriu etnic a aşa-zisului „ţinut secuiesc”.
Având în vedere rezultatele obţinute de UDMR, la alegerile locale din iunie a.c., în urma cărora uniunea a obţinut majoritatea absolută în aproape toate consiliile locale şi în consiliile judeţene Harghita şi Covasna, singura instituţie care poate asigura respectarea legislaţiei în localităţile acestor judeţe este instituţia prefectului.
În acest context, Vă adresăm rugămintea de a-l menţine în această importantă demnitate publică, de prefect al judeţului Covasna, pe domnul dr. Codrin Munteanu, specialist recunoscut pentru competenţa sa profesională, dar şi pentru expertiza şi exigenţa dovedite în controlul asigurării respectării prevederilor legale, de către toate instituţiile administraţiei publice locale.
Cu speranţa că solicitarea noastră va fi soluţionată pozitiv, Vă adresăm, Domnule Prim-Ministru, sincere mulţumiri şi urări de succes în realizarea programului de guvernare.
(Articol preluat de pe Romanian Global News, din 20 iunie 2012)

Categorie: