Guvernul Boc V a căzut direct în picioare. Să nu fim emoţionali!


Autor: 

Ioan Mugur Topolniţchi

Am urmărit cu atenţie dezbaterile pe Moţiunea îndreptată împotriva Guvernului Boc. Mi s-a confi rmat gândul că aceasta a fost tratată cu seriozitate de cei afl aţi la Putere şi cu mare neglijenţă de către Opoziţie. În opinia mea, superfi cialitatea cu care a fost redactat textul ei a dat mai multe căi de atac redutabile care să-i facă pe cei care ar fi cedat, eventual, argumentelor opoziţiei, să n-o mai facă. Trei, în opinia mea, au fost momentele hotărâtoare.
1. Discursul penibil al preşedintelui PSD, Victor Ponta.
2. Discursul foarte la obiect şi demolator al Ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Nelu Botiş, care a demonstrat, fără tăgadă, superfi cialitatea măsurilor la care se angaja viitorul guvern în domeniul pensiilor. Măsura la care se angajau - neimpozitarea pensiilor mai mici de 1.000 lei - era deja susţinută de actualul guvern. În plus, a făcut o demonstraţie matematică cu privire la pensia medie şi salariul minim din 2004 şi cele din 2010. El a arătat că în 2010 pensia medie este cu mult mai mare decât cea din 2004 şi că, mai mult, este mai mare şi faţă de salariul minim din 2010, când în 2004 era sub salariul minim.
3. La fi nal, a venit premierul şi a arătat, în plen, listele de parlamentari care au semnat susţinerea moţiunii, dovedind că doi parlamentari PSD, Zgonea şi încă unul, parcă Georgescu, au semnat în tabel de două ori, cu acelaşi nume, numele lor, la poziţii diferite şi semnând diferit.
Pentru mine cel puţin, vă spun cinstit, acest ultim motiv ar fi fost de ajuns pentru a justifi ca un vot împotriva Moţiunii de către oamenii de caracter din orice partid. Dacă aş fi fost parlamentar, aş fi votat împotriva Moţiunii, numai pentru aceste trei considerente. Teribilismul juvenil al preşedintelui, lipsa de rigoare şi înţelepciune, şmechereala prostească, iată trei „calităţi” care definesc acum PSDul. Victor Ponta nu-şi poate depăşi condiţia de tânăr absolvent de facultate. Cu siguranţă nici granzii din partid nu-l ajută, mai curând îl saboteză discret, nu cum i-au dat la geoale lui Geoană.
Să vedeţi acum plânsetele Opoziţiei, acuzarea celor care nu au votat că au greşit fatal pentru România. Vor vorbi, ei, de demnitatea celorlalţi, dar s-a văzut cu ochiul liber că nu doreau, de fapt, guvernarea. De data asta Emil Boc (foto) a avut dreptate spunând că Opoziţia nu aduce nimic nou. Mai mult, se vede că Boc şi gaşca au avut dreptate şi deoarece aşa de buni au fost încât nu au reuşit să strângă voturi nici cât la precedenta Moţiune respinsă, atunci când a căzut la o diferenţă mult mai mică decât actuala, la care le-ar mai fi trebuit 17 voturi. Constat că, în prezent, Opoziţia e din ce în ce mai slabă. Nu e bine! Deocamdată, nu cred că România a pierdut pentru că nu a căzut Guvernul Boc. Opoziţia trebuie să se întărească, pentru că a pierdut pe barba ei. Boc doar s-a apărat inteligent!

Categorie: