Guvernul României trebuie să ia atitudine!

În România, onor domn Năstase şi partidul său au dat O.U.G. 31/2002 aprobată ulterior prin lege. În gândirea majorităţii românilor, actul legislativ a fost anti-mareşal Antonescu. Nu se dau aprobări pentru ridicarea de statui care să ne amintească de acest demn român, care a apărat ţara cu mare onoare. Motivul invocat este că a fost aliatul lui Hitler, deci fascist, şi hitlerist, şi antisemit. În schimb, udemeriştilor li s-a fâlfâit de legea română şi au umplut judeţele Covasna şi Harghita de statui ale criminalilor de război unguri, fascişti şi antisemiţi, propovăduitori ai exterminării evreilor. Un exemplu semnificativ este Albert Wass, al cărui bust tronează într-un loc foarte circulat din municipiul Târgu-Secuiesc, autorităţile statului neaplicând legea. Statuia fascistului şi antievreului Jozsef Nyiro a fost deja amplasată în Parcul Memorial din Odorheiu- Secuiesc (foto mare şi medalion), ilegal desigur, fără să fi avut loc nicio reacţie a autorităţilor statului, ce au obligaţia de a veghea la respectarea legii. Aşa au înţeles Boc, Blaga şi clica să păstreze puterea în România.
Acum, ne trezim cu o nouă provocare a Fundaţiei „Pro Odorheiul Secuiesc”, provocare susţinută de Ungaria. Aceasta doreşte o reînhumare, cu mare fast în municipiul harghitean, a declaratului criminal de război în România şi Ungaria, Jozsef Nyiro. Nu le ajunge statuia! Lucrarea „Pinacoteca literaturii maghiare”, a autorului Hegedus Geza, precizează: „Nyírő József instigator la război, la genocid, a devenit criminal de război şi din punct de vedere penal. A făcut parte din statul major spiritual al lui Szálasi”. Mai putem preciza, despre Nyiro, propagandistul- şef al Partidului Crucilor cu Săgeţi, graţie site- ului www.vilagszabadsag. hu, următoarele: „Pentru posteritate, cultura crucilor cu săgeţi s-a pierdut, şi pe bună dreptate, deoarece nu a înfiinţat nicio valoare care să dăinuie. Creaţiile hungariste nu au nicio însemnătate de ordin artistic, în schimb sunt dovezile unei dictaturi nemiloase şi antiumane, ale gândirii diforme ale acesteia, în care cultura a încetat să mai fie cultură. La urma-urmei este vorba despre o categorie de cultură absolut insignifiantă şi săracă în producţii spirituale, care în urma ocupaţiei germane şi a încercării nereuşite a lui Horthy, de dezangajare, s-a putut ridica la rang de cultură oficială, de stat. În emigraţie a decăzut din nou la nivelul anterior. Aici, elita nyilas nu dispunea nici măcar de o adevărată bază de susţinători. În Ungaria de după schimbarea de regim, hungarismul a ajuns din nou o reală problemă, însă acest lucru nu reprezintă un pericol efectiv, deoarece încă mai era la nivelul subculturii mişcărilor neonaziste. Este prezentă ca o subcultură, însă o subcultură foarte periculoasă, şi, din păcate, cei abilitaţi nu iau nicio măsură împotriva ei. Pentru că unele dintre elementele sale au apărut deja în gândirea publică, la nivelul culturii înalte. Popularizarea „operelor” lui Wass Albert, Nyiro Jozsef, Dohnanyi Erno şi Szeleczky Zita, reabilitarea juridică a lui Kisbarnaki Farkas Ferenc şi propagarea teoriei lui Zajti Ferenc, toate sunt parte ale acestei Kulturkampf de extremă dreapta, care funcţionează cu o bază financiară însemnată şi care îşi aruncă „produsele” pe piaţă în speranţa obţinerii unui mare profit economic”. Este reconfortant să vezi că există în Ungaria oameni care gândesc la fel ca românii. Ce îi apropie? Adevărata valoare, iubirea aproapelui, lupta împotriva extremismului fascist, împotriva urii faţă de aproapele cu care trăieşti în bătătură.
Actuala conducere a Ungariei şi udemeriştii din România ţin cu tot dinadinsul să spurce sărbătorile de Rusaliile catolice ale minorităţii ungureşti din România, cu reînhumarea unui om care a instigat la uciderea altor oameni, care a propagat ura faţă de aproapele. Cu siguranţă, minoritatea ungurească, care este ţinută ca într-un ghetou de ei, va fi prezentă la acest eveniment al Diavolului. De ce vor fi mulţi? Pentru că mai sus numiţii nu le dau acces la informarea corectă, nu le arată adevăratele valori umane. Minoritatea ungară din Harghita şi Covasna va merge la sărbătoarea Rusaliilor şi i se va pune în gât reînhumarea unui criminal. Prezenţa ei, a minorităţii ungare din inima României, chipurile, îi va legitima identitatea etnică. Nimic mai fals.
Suntem convinşi că o atitudine fermă, de respingere a acestei manifestări anticreştineşti, se impune din parte autorităţilor române. Cu siguranţă, conducerea Uniunii Europene va saluta atitudinea demnă, în spiritul adevăratelor valori care trebuie să ghideze activitatea statelor, a conducerii României. E momentul răspunderii, faţă de umanitate, faţă de minoritatea ungară, a guvernanţilor actuali, care nu mai sunt şantajaţi de udemerişti. Ar fi un bun semnal dat, că România e ataşată valorilor esenţial umane, şi nu e udemeristă ataşată valorilor promovate de actuala conducere a Ungariei, atât de contestată de conducerea Uniunii Europene, care de altfel e pregătită să o sancţioneze pentru comportamentul ei inadecvat. Ceremonia pregătită pentru 27 mai se înscrie perfect în ceea ce nu vor statele europene ca Ungaria să fie. Domnule Ponta, fiţi european, aşa cum domnul Băsescu va îndemnat. Luaţi măsurile ce se impun pentru oprirea acestei blasfemii pusă la cale de Ungaria, via UDMR, în inima României. Apăraţi minoritatea ungară de etno-businessmanii udemerişti, pecemişti şi tocheşişti!