Imaginea săptămânii 220


Municipiul Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, România, Uniunea Europeană, Anul Domnului 2011
Primarul UDMR, Antal Arpad Andras, şi Consiliul Local controlat de UDMR şi PCM au amplasat în municipiul de pe Olt, cu prilejul comemorării a 91 de ani de la semnarea Tratatului de Pace de la Trianon (perioadă în care s-au serbat şi zilele ţinutului secuiesc - ?!), o statuie a unui husar călare. La baza statuii se află şi o istorie a husarilor, inscripţionată pe două tăbliţe, în limbile maghiară şi engleză. Interesant este locul în care a fost montată statuia:

în Parcul din centrul urbei, lângă locul de joacă al copiilor. Adică, aţi înţeles ce relevă şi dovedeşte, încă odată (dacă mai era nevoie), acest fapt! Îndoctrinarea iredentist-şovină, vădit anticonstituţională, antiromânească şi antieuropeană la maghiari începe chiar de la ţâţă! Şi atunci, urmare a acestei educaţii, ne mai mirăm, unii, cu gurile căscate pe la Bucureşti, de câte-un caz precum „Csibi Barna”…
Ce fac, între timp, Băsescu, Boc, Udrea, Funeriu şi ai lor PD-L-işti? Reformează statul, împreună cu „partenerii loiali şi extrem de corecţi” de la UDMR. Aţi priceput din nou, reformează implicit Educaţia, ajutându-i pe minoritarii maghiari să înveţe Istoria Românilor şi Geografia României în altă limbă decât cea oficială a statului, pentru că, nu-i aşa, pentru ei e un chin cumplit şi-o tragedie să vorbească limba ţării în care s-au născut, care-i respectă şi-i hrăneşte.

Categorie: