Încă o trădare a românilor la Sfântu-Gheorghe


De curând, în municipiul reşedinţă al judeţului Covasna, care poartă numele Marelui Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, a avut loc aniversarea a 550 de ani de atestare documentară. Un festin al antiromânismului, desfăşurat deşănţat şi cu trufie în dispreţul dorinţei de bună înţelegere a românilor şi a maghiarilor. Iarmaroc iredentist- şovin, organizat de UDMR, PCM, PD-L şi Mădălin Guruianu.
Prin bannere şi alte mijloace vizuale, limba oficială a statului în care se află localitatea a fost batjocorită. Materiale de propagandă într-o limbă străină şi-au vărsat veninul celor ce doresc să ne sfârtece ţara.

Sub oblăduirea prefectului Ervin Gyorgy şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, la „Târgul meşteşugarilor şi al artiştilor populari”, harghiteanul Csibi Barna, cel ce a spânzurat public o marionetă cu chipul lui Avram Iancu la Miercurea-Ciuc, împreună cu membrii tinerilor maghiari HVIM, au comercializat timp de trei zile, într-un cort, tricouri cu harta României ciuntite, fără Transilvania, hărţi cu Ungaria Mare, steaguri cu dungi roşii şi albe orizontale arpadiene, stindard folosit odinioară de fascişti, fiind drapelul adepţilor lui Ferenc Szalasi, dictatorul nazist al Ungariei după 15 octombrie 1944, în prezent steagul Gărzii Maghiare, organizaţie de extremă dreaptă desfiinţată prin hotărâre judecătorească în Ungaria, acum doi ani. N-a fost confiscată marfa vândută ca o sfidare în dispreţul românilor.
Ne exprimăm indignarea faţă de nepăsarea autorităţilor din Sfântu-Gheorghe, comandate politic, şi le amintim că faptele petrecute acolo se încadrează în Codul Penal, art. 166-1, care spune: „Iniţierea, organizarea şi săvârşirea sau sprijinirea de acţiuni care pot pune în pericol sub orice formă ordinea constituţională, caracterul naţional suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Aceste grave manifestări iredentiste se încadrează şi în OUG nr. 31 din 13 martie 2002.
Ne exprimăm solidaritatea cu românii din Sfântu-Gheorghe şi considerăm că profitând de această aniversare s-a comis cea mai hidoasă trădare a României. De ce nu este reţinut pentru gravele sale fapte Csibi Barna, dimpreună cu acoliţii săi? Până când admitem această neruşinare şi batjocorirea românilor? Suntem un stat fără legi şi stăpân?

Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina - Filiala „Columna” Arad
Asociaţia Naţională Cultul Eroilor - Filiala Arad
Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere - Filiala Arad
Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - Filiala Arad

Categorie: