Întâmplări comentate - nr 252

28 iulie

 • Ipocrizia, întruchipată de Viktor Orban. Agerpres transmite: „Eu nu pot să intervin şi nu pot să fac reclamă. (...) Eu vreau să invit maghiarii să simtă greutatea istorică a momentului. (...) E posibil ca soarta României să se hotărască pentru următoarele câteva decenii. (...) Aş dori să urez românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune - spre exemplu să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine este o posibilitate, iar la alegerile parlamentare să ia decizii cu care să poată proteja acel fundament, care există în starea lui firavă şi care a fost făurit şi de maghiarii din România”. Motanul Viktoraş îndeamnă românii la sinucidere şi pe unguri la răbdare, pentru ca să-şi îndeplinească scopul sfârtecării României! Aşteptăm răspunsul cetăţenilor României.

29 iulie

 • Duminica a VIII-a după Rusalii! La sfârşitul Sfintei Liturghii, preoţii ne aduc aminte despre înmulţirea pâinilor şi a peştilor şi ne spun toate învăţăturile de care trebuie să ţinem cont în viaţa pământească.
 • Referendum. Cetăţenii României, după ce au fost la biserică, au mers la vot. Electorii voteză pentru a fi sau a nu fi, hamletul nostru, Băsescu la conducerea României.

30 iulie

 • Agerpres ne spune că liderul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, afirmă următoarele: „Eu aştept să normalizăm relaţiile româno- maghiare, să fie preşedintele Traian Băsescu un jucător în acest caz, să fie motorul normalizării. Normalizare nu înseamnă ca noi să uităm toate scopurile strategice ale comunităţii maghiare, ci să purtăm un dialog eficient despre acele probleme care ne dor şi să găsim soluţii împreună. Preşedintele Băsescu poate fi un important purtător de mesaj în acest sens şi poate contribui la această normalizare prin luarea unor poziţii foarte ferme. (...) Partidul domnului Băsescu nu are majoritate politică, dar cu toate acestea el poate să ne dea un sprijin prin a pune aceste subiecte pe ordinea de zi a discursului politic şi public. (...) Preşedintele ar putea să amplifice cererile noastre şi să genereze un dialog care poate fi şi fructuos”. Din punctul meu de vedere, neprezentarea la vot înseamnă că nu exişti ca persoană. Cât despre trădarea României de către Băsescu, eu nu mai am niciun dubiu! Sfătuiesc minoritatea ungară din România să nu se prezinte la ipoteticul vot pentru autonomia judeţelor Covasna şi Harghita, aşa, ca să câştige strategic drepturile, inacceptabile în lume, pe care le cer.
 • Agerpres ne anunţă că: „Eurodeputatul Tokes Laszlo, preşedintele CNMT, a declarat luni, la Oradea, că maghiarii din România, prin absenţa lor de la referendum, şi-au exprimat, indirect, un NU hotărât actualei guvernări şi că «România prezidată de Traian Băsescu trebuie să dea ascultare revendicărilor maghiare»”. Acum înţelegem de ce scorul, dat de sondaje, români- Băsescu e cam 7-1. Deci românii îl demit pe filo-ungurul Băsescu. Normalitatea reintră în ţară! Sperăm ca sondajele să se confirme.

31 iulie

 • Cotidianul.ro informează poporul despre ce spune postul de radio „Vocea Rusiei”. Iată: „... premierul Viktor Orban s-a afişat personal la lucrările Universităţii de Vară de la Băile-Tuşnad pentru a-i îndemna pe maghiari să boicoteze referendumul de duminică poate fi considerat drept o confirmare indirectă a existenţei unui acord între Traian Băsescu şi premierul Ungariei în privinţa autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc. Atât preşedintele suspendat al României, cât şi premierul maghiar fac parte din Partidul Popular European, ceea ce înseamnă că Viktor Orban are la cine apela pentru a-l forţa pe Traian Băsescu să se ţină de cuvânt”. Nu mai este nimic de adăugat. Totul e în clar! Băsescu, ruşii, ungurii, tot un drac. De noi numai Dumnezeu are grijă. Mulţumim Doamne şi ajută-ne!
 • Vasile Dâncu - un sociolog ciudat, credem noi. Iată ce ne dezvăluie Cotidianul.ro: „Chiar votul împotriva lui Traian Băsescu de la acest referendum arată că Transilvania a depăşit faza de „portocaliu”. De unde vine acest refuz al ardelenilor de a accepta proiectul politic care câştiga majoritatea în Bucureşti, Moldova, Muntenia sau Dobrogea nu este însă nicio enigmă. Factorul cel mai important este tratamentul Bucureştiului (corect, Bucureştilor - n.r.) faţă de aceste zone ale ţării. M-am săturat să spun că Transilvania şi Banatul sunt zone care ar merita o atenţie specială din partea partidelor şi politicienilor de la Bucureşti. Nu au nevoie de privilegii, au nevoie de programe politice şi chiar de programe de dezvoltare diferite, adaptate oamenilor de aici, culturii comunitare diferite. La un moment dat, împreună cu Ioan Rus şi Vasile Puşcaş, reuşisem să-i convingem pe colegii din PSD că este nevoie de un program politic pentru Transilvania şi Banat, dar Mircea Geoană a fost furat repede de peisajul dâmboviţean şi nu a mai acceptat proiectul. Nu ajunge ca politicienii să organizeze mitinguri electorale sau vizite de lucru, trebuie şi altceva”. Domnule sociolog Dâncu, de când românii nu mai sunt unitari? De când trebuie diferenţiate comunităţile de români între ele prin politici publice? Este o asemănare izbitoare între afirmaţiile dumneavoastră şi cele ale udemeriştilor care doresc programe politice doar pentru ei, cum ar fi programul politic de acordare a autonomiei, pentru că românii şi ungurii din judeţele Covasna şi Harghita au o altă cultură comunitară decât cea românească. Domnule sociolog, ori sunteţi antiromân ori bateţi câmpurile sociologiei pentru alţii. Nu ar fi mai cinstit să spuneţi că sunteţi pentru autonomia minorităţii ungureşti, decât să poluaţi spaţiul public cu astfel de inepţii? V-am respecta mai mult dacă aţi spune adevărul, indiferent dacă ne convine sau nu. Codoşii îi dezavuăm!

1 august

 • Prezenţa la vot la referendumul privind demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, organizat pe 29 iulie, a fost de 46,24%, potrivit rezultatelor finale anunţate, miercuri, de Biroul Electoral Central (BEC). Dintre cei care s-au prezentat la urne, 87,52% s-au pronunţat pentru demiterea preşedintelui, iar 11,15% împotrivă. Astfel, conform BEC, din 8.459.053 de alegători care au participat la referendum, 7.403.836 s-au pronunţat pentru demiterea preşedintelui, iar 943.375 împotrivă. Totodată, 111.842 voturi au fost nule, adică 1,32%.

2 august

 • Agerpres: „Horia-Roman Patapievici a demisionat din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, împreună cu cei doi vicepreşedinţi, Tania Radu şi Mircea Mihăieş, invocând schimbarea misiunii Institutului şi a subordonării politice faţă de Senat”. Este cel mai preţios gest făcut de aceşti indivizi pentru neamul românesc.

3 august

 • Aflăm că Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, a declarat că UDMR a boicotat referendumul prin apeluri la neparticipare transmise de către preoţii maghiari. E bine să se audă şi în ţară ceea ce ştim şi noi pe aici, prin Harghita, Covasna, Mureş.

4 august

 • Echipa naţională de sabie a României a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice ce se desfăşoară la Londra.

5 august

 • Creştinii merg la Sfânta Liturghie. Predica se referă la umblarea pe mare şi potolirea furtunii. De asemenea, se face şi pomenirea Sfântului român Ioan Iacob Hozevitul. Acesta şi-a petrecut în rugăciuni ultimii ani din viaţa pământească la Mănăstirea Sfântul Gheorghe Hozevitul din Pustiul Hozevei. La 20 de ani de la ridicarea sa la cele veşnice, trupul său a fost găsit intact, neputrezit. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat în şedinţa sa din 20 iunie 1992.

6 august

 • Mare sărbătoare! Schimbarea la Faţă a Domnului. La Sita- Buzăului, în judeţul Covasna, Mitropolitul Ardealului IPS Laurenţiu, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, PS Paisie Lugojanul, şi chiriarhul locului, IPS Ioan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, au sfinţit Biserica Mănăstirii „Schimbarea la Faţă”. Construirea sfântului locaş a început în anul 1997 de către actualul protopop al Buzaielor, părintele Florin Tohănean, pe un loc donat de familia Muscalu.
 • Citim pe site-ul Cotidianul. ro următoarele: „Indiferent ce formă politică va avea Transnistria, prezenţa trupelor ruse este esenţială pentru garantarea intereselor Federaţiei Ruse în zonă. Moscova deocamdată nu a oferit niciun indiciu că-şi va schimba poziţia cu privire la prezenţa sa militară în zonă (Stratfor)”. Asta e, ruşii ne iubesc tare. Să vedem la lucru diplomaţia românească!
 • Remaniere guvernamentală. Deputatul de Harghita, Mircea Duşa, este numit ministru al Administraţiei şi Internelor. Sperăm să pună ordine şi în administrarea, de către Statul Român, a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, să-i restabilească autoritatea asupra acestui teritoriu.

7 august

 • Mediafax: „Primarul Braşovului s-a arătat iritat de faptul că, deşi există probleme „mult mai serioase” de care ar trebui să se ocupe autorităţile, precum seceta care afectează culturile agricole sau colectarea veniturilor la bugetul statului, „lumea” se ocupă de „chestiuni neserioase””. Putem citi, deci, că referendumul şi eliminarea haosului creat de pedelişti în ţară nu ar fi o treabă serioasă. Se pare că doar puşculiţa dumnealui e o treabă serioasă.
 • O ştire extraordinară! Comitetul Director interimar al TVR a fost informat că instituţia publică a plătit obligaţiile aferente lunii iunie, în sumă de 10.042.266 de lei, către bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale şi fondurilor speciale. Deci se poate să fii şi corect. Oricum, mie mi-e ruşine când citesc astfel de ştiri.

8 august

 • Citim într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe despre „conservele” udemeriste din minister. Cităm: „Comisarul României la EXPO 2012 Yeosu, Ferdinand Nagy, a participat luni, 6 august 2012, la o masă rotundă organizată de autorităţile locale coreene din Jeollanam-do, provincia de care aparţine oraşul Yeosu (...) Zilele Culturii Româneşti la EXPO 2012. În perioada 8-12 august, vor avea loc spectacole ale ansamblului Harghita, care păstrează, cultivă şi promovează bogatele tradiţii ale muzicii şi dansului popular transilvănean”. Deci în Republica Coreea merge fostul prim-secretar al Comitetului Judeţean Covasna al PCR, împreună cu ansamblul Harghita care promovează dansul popular transilvănean! Oare cât de naivi să fim să credem că se face promovarea României din moment ce inclusiv comunicatul nu pomeneşte de dansul popular românesc, care, desigur, are foarte multe forme de manifestare. Domnule ministru Titus Corlăţean, poate vă faceţi timp să elucidaţi aceste aspecte neclare, care ne duc cu gândul că sunt şi antiromâneşti. Puţină curăţenie n-ar strica!

9 august

 • Aflăm că o hotărâre a Guvernului prevede că se pot angaja 2.766 de persoane în sistemul sanitar, începând cu 1 ianuarie 2013. „Este un pas foarte important pe care îl facem pentru profesioniştii din sistemul sanitar. Măsura vine în sprijinul unităţilor publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal, atât personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, absolut necesare pentru efectuarea actului medical.” Cuvintele aparţin ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi (Agerpres). După dezastrul lăsat de Băsescu şi pedelisto- udemerişti, actualul Guvern începe să repare. Domnule Cseke, oare cum poţi să dormi liniştit?
 • Deunăzi, a apărut în public un manifest cu titlul: „Noul strigăt pentru ungurimea din Baia-Mare!”. Azi aflăm de pe site-ul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării că instituţia s-a autosesizat. Probabil că Ciaba Ferenţ Astaloş, conducătorul instituţiei, vrea să pună „batista pe ţambal”. Credem că o să ne trezim cu o hotărâre care îi va salva pe extremiştii unguri, doar de aia e plătit, de Statul Român, Astaloş.

10 august

 • Aflăm de cum ne duc de nas udemeriştii şi iredentiştii unguri. Pe internet sunt postate nişte filme. În filmele respective apar persoane îmbrăcate în uniforme militare, care se antrenează cu arme de foc într-un poligon, iar traducerea mesajului postat în limba maghiară este: „Noi suntem Miliţia Secuiască-Maghiară, cei chemaţi pentru eliberarea Ardealului de sub ocupaţia română. Dacă vrei să te alături, caută-ne la tabăra EMI, din Borzont. Filmul arată cât suntem de hotărâţi în acţiunile noastre”. De asemenea, este trecut numărul de telefon al unei persoane de contact. Pentru Agerpres, Csaba Borboly, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, declară: „Nu sunt de acord cu astfel de activităţi şi trebuie să-i convingem pe acei tineri care participă că nu aşa se construieşte o societate paşnică şi tolerantă, bazată pe solidaritate”. Întrebăm, nu dăm cu parul: cum îi convingi, Csaba baci, finanţându-i?

11 august

 • Agerpres ne înştiinţează despre o firavă reacţie a ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, cu privire la o acţiune iredentist- şovină a ungurilor pe teritoriul României: „Mi se pare normal să organizezi o tabără pentru tineri (cum e cea de la Borzont - n.r.), dar nu mi se pare normal ca într-o asemenea tabără, şi care trebuie să fie un mijloc pentru a-ţi petrece timpul şi de a ieşi din cotidian, să participe oficiali care să vorbească de autonomie, să vorbească de revendicări ale Tratatului de la Trianon, să vorbească despre idealuri ale unei autonomii în mijlocul Ardealului şi în mijlocul ţării”. Vorbe, domnule ministru, vorbe. Poporul vrea fapte! De ce, sau de cine, vă e frică să interziceţi astfel de manifestări?!

12 august

 • În această binecuvântată Duminică, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a coliturghisit în Biserica Înălţarea Domnului din Târgu- Mureş, binecuvântând lucrările care s-au săvârşit aici de reînnoire a acestui sfânt lăcaş şi binecuvântând dragostea credincioşilor faţă de Biserica noastră străbună. „Am avut ocazia să oferim acestei Biserici Catedrale moaştele Sfântului Andrei, Mitropolitul Transilvaniei”, a rostit Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu. Doamne, numai prin vrerea Ta dăinuim aici, în ţara care ne-ai dat-o!

13 august

 • Agerpres: „Compania SCC Napoca care a participat la licitaţia pentru construirea pistei aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, în asociere cu firmele ICCO Energ şi Transproiect SA 2001, a contestat licitaţia realizată de Consiliul Judeţean Braşov pentru construirea pistei, pe motiv că preţul oferit de câştigătoarea licitaţiei, firma Vectra Service SA, este prea mic”. Nouă ni se pare un motiv foarte serios de contestare. Obişnuinţa este să dai preţ foarte mic la licitaţie şi apoi, trai nineacă cu acte adiţionale care umflă preţul şi buzunarele.

14 august

 • Udemeriştii au pus mâna şi pe Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Covasna. Oare o să vedem de acum comerţ etnic? Deputatul UDMR Andraş Edler se va ocupa oare de asta? O să vedem şi o să simţim!

15 august

 • Sărbătoare naţională în România. Românii sărbătoresc ridicarea la cer a Maicii Domnului cu trupul. Mulţumim Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române că a obţinut de la Parlament zi liberă, pentru a putea fi prezenţi la Sfinte Liturghii în biserici, aşa cum se cuvine.

16 august

 • Aflăm de la Agerpres: „Bisericile istorice maghiare din Transilvania vor organiza la începutul lunii septembrie un miting de protest în Sfântu-Gheorghe sub genericul „Ziua dreptăţii”, împotriva sentinţei judecătoreşti date în cazul retrocedării Colegiului „Szekely Miko” din municipiu”. Cu alte cuvinte, aşa zisele biserici maghiare fac ele poliţie judiciară în România. Asta să însemne democraţia?
 • Arpad Andrei Antal, revenit din concediul de odihnă cu forţe proaspete, se exprimă. Iată: „Aceşti oameni ştiu exact care sunt aşteptările comunităţilor internaţionale faţă de politica din România, faţă de referinţa lor către instituţiile democratice, către comunitatea maghiară. Din păcate, oamenii politici tineri care au început să conducă această ţară nu au cunoştinţe despre aceste aşteptări ale comunităţii internaţionale”. Agerpres ne informează că AAA „a făcut aceste afirmaţii în contextul în care a susţinut că una dintre problemele majore ale societăţii româneşti, în acest moment, este faptul că generaţia de politicieni care au negociat în anii ‘90 integrarea în NATO şi UE a început să iasă din politică”. Ne sugerează cumva, pragmaticul udemerist, că ştie care au fost condiţionalităţile puse de UE şi NATO ca să intrăm în ele? Să înţelegem că, odată intrată în UE şi NATO, România trebuie federalizată, ori dezmembrată, ori să accepte autonomia unei părţi de 6% din populaţia ei. N-aţi dori, primare, să fiţi mai clar, mai fără fiţe? Noi oricum vom lupta, aşa că fandoselile nu-şi au rostul.

17 august

 • Avertizorul public Dan Tanasă ne informează: „Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a participat sâmbătă la inaugurarea investiţiei de reabilitare a drumului judeţean 121 ce leagă staţiunea Covasna de Târgu-Secuiesc. La festivităţile organizate de UDMR cu această ocazie, la care s-au tăiat nu mai puţin de 5 panglici pentru doar 17 km de drum judeţean, au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, şi deputatul UDMR Olosz Gergely. (...) O panglică în culorile drapelului României, ţara în care se inaugura de fapt investiţia, nu a fost folosită de către reprezentanţii UDMR”. E clar cu ataşamentul udemeriştilor faţă de România, nu? Unde este autoritatea statului România?
 • Conform Antena3.ro: „E criză în Europa, dar familia e sfântă. În plină confuzie economică, în conturile României au intrat două miliarde de euro din exterior. Şi nu de la vreo instituţie financiară străină, ci de la românii care muncesc peste graniţe şi trimit tot mai mulţi bani spre noi. Banii transferaţi de „stranieri” către cei de acasă sunt la maximul ultimilor trei ani”. Românii nu s-au secularizat!

18 august

 • Agenţia Naţională de Presă scrie că preşedintele suspendat Traian Băsescu a fost azi la Izvorul- Mureşului, localitate din judeţul Harghita, unde a vizitat Mănăstirea Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”. La televizor am văzut cum a fost întâmpinat de chiriarhul locului, IPS Ioan. Tot la televizor am văzut cum s-au îndreptat împreună spre stăreţie, pentru a lua masa şi a discuta. Agenţia ne informează ce a zis Arhiepiscopul nostru: „De fiecare dată, preşedinţilor României, reprezentanţilor Guvernului, parlamentarilor care au trecut pragul mănăstirii noastre, le-am prezentat situaţia românilor din cele două judeţe, Covasna şi Harghita. Pentru că, în general, se ştie, se cunoaşte în lume că aici ar trăi numai maghiari. Ori aici este şi o importantă comunitate de români. Şi nu de ieri, ci străveche. Avem aici rădăcini adânci şi de aceea, fără să facem deosebire de nicio coloratură politică, am încercat întotdeauna să sensibilizăm şi să prezentăm viaţa noastră de aici, atât din punct de vedere social, cât şi din punct de vedere economic”. Adevărat grăieşte Vlădicul nostru! Suntem bucuroşi.
 • Mediafax: „Kelemen Hunor a fost întrebat, sâmbătă, la Catalina (judeţul Covasna), unde a participat la inaugurarea unui drum judeţean reabilitat din fonduri europene, cum comentează afirmaţia preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, conform căreia autonomia Ţinutului Secuiesc nu este permisă de Constituţie. „Constituţia poate fi amendată, va fi amendată şi autonomia nu este împotriva statului român şi nu este împotriva statului unitar”, a spus Kelemen. Preşedintele UDMR a subliniat că autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza. „Autonomia nu înseamnă secesiune, autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza”, a conchis Kelemen Hunor”. Iată, deci, la ce ne putem aştepta cu udemeriştii în Parlament şi la guvernare. Poate vor conştientiza românii pericolul, de conducători nu mai vorbesc, că ei ar trebui să fie primii.

19 august

 • Duminica datornicului nemilostiv. După Sfânta Liturghie, preoţii, în pastorale, ne explică pilda. Noi ne gândim că e foarte aplicabilă conducătorilor udemerişti, pecemişti, tocheşişti. Ungarofonilor din România nu, mai ales că majoritatea lor zdrobitoare sunt de etnie română şi au fost aduşi cu forţa în această situaţie.
 • Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, a oficiat slujba de sfinţire a noii biserici din satul Mihai Viteazul, judeţul Cluj, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Pentru comunitatea ortodoxă din localitatea Mihai Viteazul, cu peste 2.400 de credincioşi, vechea biserică, ridicată cu sprijinul Mitropolitului Transilvaniei Andrei Şaguna (1808 -1873), de vrednicul preot Vasile Moldovan, în care s-a slujit neîntrerupt, peste 150 de ani, s-a dovedit neîncăpătoare. Construcţia noii biserici a început în 1994, piatra de temelie fiind sfinţită de Mitropolitul Bartolomeu Anania (Agerpres). Suntem bucuroşi, Doamne ajută!
 • Secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe, Nemeth Zsolt, a inspectat, azi, lucrările la viitorul sediu al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca, care au început în luna ianuarie 2010 şi care vor fi încheiate în toamna anului 2013. Într-o conferinţă de presă după inspecţie, amicul Jolt a zis: „Această universitate privată cu predare în limba maghiară din Transilvania, Sapientia, serveşte la îmbunătăţirea situaţiei comunităţii maghiare. Guvernul Ungariei are ca obiectiv intenţia clară ca sediul Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia să fie finalizat până în toamna anului viitor. Pornind de la ideea că între România şi Ungaria există un acord bilateral care stipulează faptul că, după acreditarea Universităţii Sapientia, Guvernul României va lua în considerare finanţarea acesteia, Guvernul Ungariei crede în posibilitatea unei finanţări descrescătoare, iar o sumă crescătoare să vină în completare de la Guvernul României” (Napocanews). No, aiasta-i cu fainoşag, domnilor conducători ai României! Ce oameni ne-au condus?

20 august

 • Conferinţă de presă a prefectului judeţului Covasna, Codrin Munteanu. Agerpres ne informează ce comunică: „Hotărârea adoptată anul trecut de Consiliul Judeţean privind organizarea referendumului pentru înfiinţarea „Ţinutului Secuiesc” a fost atacată în contencios administrativ de predecesorul său, Gyorgy Ervin, iar recursul se va judeca la Curtea de Apel din Braşov pe data de 21 martie 2013. Prefectul a mai menţionat că sentinţa Tribunalului Covasna a fost pronunţată în luna mai a.c., iar recent a primit documentele din care a aflat că aceasta a fost atacată în recurs de către emitent. (...) Tribunalul Covasna a dat o sentinţă prin care obligă autorităţile locale din comuna Bodoc să inscripţioneze faţada Casei de cultură din localitate şi în limba română, nu doar în maghiară, aşa cum este acum. (...) Acesta a mai spus că cel care a chemat în instanţă autorităţile locale din Bodoc pentru nerespectarea limbii române a fost predecesorul său, prefectul Gyorgy Ervin, menţionând că a dorit să facă această precizare pentru a nu fi din nou catalogat drept „naţionalist””.

21 august

 • 6 aşa-zişi judecători, de fapt politicieni, au înjunghiat 7,4 milioane de electori români. După ei, cu 7,4 milioane de voturi împotrivă, suspendatul Traian Băsescu se desuspendă.

22 august

 • Cancelarul german Angela Merkel este în vizită oficială la Chişinău. Se întâlneşte cu primministrul Vlad Filat, cu preşedintele Nicolae Timofte, diriguitorii Estului României. La sfârşitul vizitei, Merkel depune o coroană de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Probabil Germania, prin acest gest, sugerează că-şi cere iertare pentru ce a făcut României. Credem că e vremea ca Estul Moldovei să revină la ţara mamă. Ce spuneţi, doamnă cancelar?

23 august

 • Azi se împlinesc 68 de ani de când Mihai I, Regele României, a dat ţara, fără niciun fel de condiţii, sovieticilor lui Stalin. A urmat dezastrul pentru români.

Categorie: