La pas pe „Uliţa copilăriei”

Cel mai recent proiect social-artistic al Asociaţiei „A fi altfel”, Călimănel-Topliţa, judeţul Harghita, este „Uliţa copilăriei”, realizat în parteneriat cu pictorul Marcel Naste şi cu alţi oameni apropiaţi activităţii asociaţiei şi a centrului, precum fotograful Marian Olaru. În cadrul acestui proiect, copiii de la Centrul Socio-Educaţional „Călimănel” au umplut de forme şi culori zidul de lângă uliţa ce duce la Biserica din deal.
„Copiii au pictat pentru prima dată un perete stradal în cadrul acestui proiect. Vă invităm să le parcurgeţi lucrările în mediul virtual sau la pas, pe uliţă. Dorim pe această cale să le mulţumim în special lor, dar şi pictorului Marcel Naste pentru îndrumare”, a declarat părintele Petru Cătinean, preşedintele Asociaţiei „A fi altfel” şi coordonatorul Centrului Socio-Educaţional „Călimănel”.
„O poveste de suflet, oameni de mare cinste şi un proiect ce uneşte suflete pline de dăruire şi implicare socială. Călimănel este locul unde Dumnezeu a binecuvântat oamenii plini de viaţă, de dăruire şi de un scop comun. E locul ce radiază de bogăţie creativă, în care arta şi educaţia nonformală nasc oameni demni, cu suflete frumos dăltuite. Felicitări părintelui Petru Cătinean, copiilor şi tuturor celor implicaţi în dezvoltarea societăţii în care trăim!”, a precizat şi pictorul Marcel Naste.
Scopul proiectului a fost acela de a apropia oamenii prin simplul gest de a aduce viaţă prin culoare pe un zid gri, pe care probabil nimeni nu-l remarca înainte, de a da copiilor libertate de expresie şi de a-i lăsa să-şi spună povestea copilăriei prin culori vibrante, în spaţiul public, astfel încât fiecare trecător să vadă şi să simtă emoţia transmisă de micii artişti. Prin culoare orice se poate schimba.

Categorie: