Marko Bela: „Ce bine că există un prinţ Charles, în sfârşit a spus cineva că Transilvania este un tezaur turistic”


Vicepremierul Marko Bela, fostul preşedinte al UDMR, a salutat, vineri, la Târgu-Mureş, prezenţa în Transilvania a prinţului Charles (foto), care a recunoscut, susţine el, valoarea turistică a zonei.
„Ce bine că există un prinţ Charles, în sfârşit a spus cineva că Transilvania este un tezaur turistic. Şi-a dat seama că este important să vii în Secuime ca turist, pentru un prinţ de Wales nu e aşa dezonorant să cumpere castele şi să locuiască în Ţinutul Secuiesc”, a spus Marko Bela.

În context, acesta a afirmat că secuii trebuie să îşi asume identitatea, însă nimeni nu trebuie să creadă că dacă e secui, nu e maghiar. „Suntem şi secui, iar această identitate nu se poate înlocui. Nu trebuie ca cineva să creadă că e secui, şi nu maghiar. Ţinutul Secuiesc trebuie să îşi arate propria identitate, propria faţă, să fie ridicat din punct de vedere economic şi identitatea secuiască să fie prezentă”, a spus Marko Bela, la şedinţa de constituire a Consiliului Administrativ „Ţinutul Secuiesc” al uniunii.
Acesta a subliniat că, prin Consiliul Administrativ, „Ţinutul Secuiesc” este constituit în spiritul sloganului „Nu suntem la fel, dar ţinem laolaltă”.

Categorie: