MESAJ DE SOLIDARITATE (fragment)

Domnului ing. Ioan Paul Mărginean, preşedintele Asociaţiei „Ţara Iancului - Iubirea Mea” - Deva

Mă declar profund surprins de conţinutul SCRISORII DESCHISE. Este o documentaţie elaborată şi energică. Sunt gânduri cumpătate adunate la un loc care, dacă s-ar împlini, ar duce la izbăvire, cunoaştere/recunoaştere pentru Neamul Românesc.
Este un mesaj tulburător, un strigăt din Stâncile Apusenilor, care trebuie ridicat la lumină, publicat şi un program de acţiune de care să ne ţinem.
Este un raţionament zdrobitor pct. 9, de unde desprind ca esenţial faptul argumentat de a fi oprite restituirile către urmaşii grofilor, conţilor, baronilor care în istorie, peste un mileniu, au săvârşit un genocid permanent împotriva românilor - locuitori dintotdeauna în această vatră nestinsă.
Toate proprietăţile pe care le-au avut şi le mai revendică ei ca foşti mari latifundiari, peste 80% din Transilvania, au fost obţinute prin rapt, silnicie, folosindu-se de oportunităţi şi complicităţi istorice. Strigătul gliei, al morţilor fără nume şi fără mormânt dă drept de răsplată supremă ca în urma analizei dobândirilor de proprietate până la origini, în vremuri tulburi, să ni se facă dreptate cel puţin în sensul solicitat de dumeavoastră, adică eu cred 2/3 din ce pretind şi peste 3.000 miliarde de euro.
Să nu uităm că în Ungaria au rămas marile averi ale românilor: Gojdu Emanoil, Sina Dumba, Mocioni Alexandru şi alţii, peste 200.000 de proprietăţi (mai mari sau mai mici) ale ASTREI, bisericilor româneşti, ale unor societăţi (Albina), chiar ale unor particulari, iar Ungaria nu a restituit nici măcar una în mod simbolic.
Trebuie format un grup de lucru / specialişti, care să fie vocali, să creeze o masă critică, pentru că suntem atacaţi de la rădăcină. În mare parte se datorează şi acelor trădări făcute din rândurile noastre, ale românii, a unora care au ajuns în demnităţi publice şi decid împotriva României.
Cu voia dumeavoastră, am să popularizez SCRISOAREA DESCHISĂ. Ea poate constitui un model după care să se alcătuiască un program de atitudini, de acţiuni ferme pentru a îndrepta lucrurile, pentru a opri direcţia greşită spre care ne ducem… direct în prăpastie.
Sunteţi de admirat pentru acurateţea ideilor şi pentru consecvenţă!
Cu prietenie şi consideraţie,

prof. univ. dr. av. Ioan Sabău-Pop, preşedintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş

Categorie: