Mircea Dușa (PSD): „Prin proiectul de reorganizare administrativă, PDL dorește destabilizarea ţării”


Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Mircea Duşa (foto), a acuzat, vineri (17 iunie 2011 - n.n.), PDL că doreşte destabilizarea României, prin proiectul de reorganizare administrativă propus.
În cadrul unei conferinţe de presă organizată de USL Harghita, liderul social-democraţilor din Camera Deputaţilor a declarat că, de fapt, PDL doreşte, în acest fel, să gestioneze mai bine alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.
„Proiectul de reorganizare al PDL şi crearea mega judeţelor au rolul de a destabiliza politic ţara în vederea gestionării mai bine a alegerilor în 2012, atât a alegerilor locale, cât şi a alegerilor parlamentare.

Şi asta având în vedere că cei de la PDL au ajuns la un prag în sondaje care nu le conferă reprezentare politică corespunzătoare în Parlament”, a spus Duşa.
La rândul său, preşedintele PNL Harghita, Stelu Platon, a spus că prin lansarea acestui proiect, PDL doreşte să abată atenţia de la problemele grave cu care se confruntă ţara.
„Proiectul de reorganizare administrativă a fost lansat de PDL pentru a abate atenţia de la problemele grave cu care societatea românească se confruntă, însă probabil că şi ei sunt stupefiaţi de turnura luată. Nu ştiu cum vor ieşi din capcana în care au căzut, dacă ţinem cont de afirmaţiile extrem de dure ale liderilor comunităţii şi a vicepremierului maghiar legate de nesupunere civică sau datorie divină”, a spus Stelu Platon.
Liderii USL Harghita au anunţat că cei doi consilieri PSD din Consiliul Judeţean Harghita au depus, vineri, un proiect de hotărâre pentru organizarea, în data de 17 iulie, a unui referendum, în cadrul căruia cetăţenii să fie întrebaţi dacă doresc desfiinţarea judeţului. Cu această ocazie, a fost înaintată şi o scrisoare prin care preşedintelui Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, i se solicită convocarea de urgenţă a unei şedinţe în care să fie aprobat proiectul de organizare a referendumului.

Categorie: