Parteneriat pentru cumpărarea Hotelului „Bodoc” din Sfântu-Gheorghe


Actualitatea ardeleană - Covasna

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna şi Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe intenţionează să se asocieze în vederea achiziţionării Hotelului „Bodoc” (foto - având în faţă reprezentaţia udemeristă cu panouri „secuieşti“, la 15 martie 2011) din municipiu şi reintroducerii acestuia în circuitul turistic.
Potrivit proiectului de hotărâre postat marţi pe site-ul CJ Covasna, cele două instituţii se angajează să contribuie cu părţi egale la achiziţionarea imobilului, dar şi să asigure fondurile necesare pentru reabilitarea şi modernizarea lui.
În document se menţionează că achiziţionarea hotelului serveşte „interesului comun de dezvoltare turistică”, dar şi că starea jalnică în care se află „strică imaginea” centrului municipiului Sfântu-Gheorghe.
De asemenea, se precizează că achiziţionarea clădirii se va face prin negociere directă cu proprietarul, respectiv SC Turism şi Agrement Oltul, iar bunurile achiziţionate vor face parte din domeniul privat al judeţului Covasna şi al municipiului Sfântu-Gheorghe.
Proiectul de hotărâre privind cumpărarea hotelului, precum şi contractul de asociere între autorităţi va fi supus, joi (26 mai 2011 - n.r.), aprobării Consiliului Judeţean Covasna.
Preşedintele CJ, Tamas Sandor, a confirmat intenţia autorităţilor locale de a cumpăra acest imobil, fără a face vreo referire la suma necesară pentru achiziţie. „Din bani publici suntem acum nevoiţi să răscumpărăm această clădire privatizată pe vremea PSD şi lăsată în paragină. Vă place cum arată?”, a declarat, marţi, Tamas Sandor.
Hotelul „Bodoc” din Sfântu- Gheorghe se află în proprietatea omului de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale SC Turism şi Agrement Oltul scoase la privatizare.
Pentru acest hotel, precum şi pentru alte terenuri şi clădiri ale SC „Oltul” aflate în localităţile Vâlcele, Malnaş-Băi, Şugaş-Băi, Turia şi Bixad, Neculaie a plătit 626.024 de euro.
Hotelul cu zece etaje din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe a intrat, în anul 2007, în modernizare, dar lucrările au fost sistate după scurtă vreme.
Ioan Neculaie a mai vândut, în urmă cu mai bine de un an, Consiliului Local Sfântu-Gheorghe activele turistice din staţiunea Şugaş-Băi, mai exact un teren de circa 4.000 de metri pătraţi, o mofetă, un restaurant cu terasă şi un mic centru de tratament cu apă termală, pentru care a obţinut 310.000 de euro, recuperându-şi, practic, jumătate din suma achitată pentru întreaga societate la momentul privatizării.

Categorie: