PC Covasna solicită ministrului Administraţiei şi Internelor demiterea prefectului judeţului Covasnav


COMUNICAT DE PRESĂ

Biroul Executiv Judeţean al Filialei Covasna a Partidului Conservator, întrunit în şedinţă extraordinară, a analizat refuzul prefectului judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, de a ataca în contencios administrativ Hotărârile nr. 133/2010, 134/2010, 135/2010, ale Consiliului Local Municipal Sfântu-Gheorghe, ce se referă la schimbarea şi atribuirea de denumiri de străzi din localitate.

Faptul că domnul prefect refuză să atace aceste hotărâri nelegale în contencios administrativ denotă clar implicarea sa politică alături de un grup etnic extremist, alcătuit din persoane membre ale UDMR şi PCM, sfi dând legile în vigoare. Această conduită este din nou demonstrată, cum a fost evidentă şi în mandatul precedent al domniei sale. Pe cale de consecinţă, este evident că domnul Gyorgy Ervin nu-şi îndeplineşte atribuţiile postului în care a fost numit, dumnealui neluâd măsurile ce se impun atunci când este încălcată legea. Rezultă clar încălcarea, de către domnia sa, a jurământului depus la învestirea în funcţie.
Pentru aceste motive, Biroul Executiv Judeţean al Filialei Covasna a Partidului Conservator solicită ministrului Administraţiei şi Internelor demiterea acestei persoane, care recidivează în nerespectarea mandatului cu care a fost învestit de Guvernul României. Domnul Gyorgy Ervin nu este la prima abatere, şi atunci ne gândim că două motive ar explica faptele sale ori reaua voinţă în respectarea legilor. Fie domnul Gyorgy Ervin încurajează voit diverse acţiuni ilegale îndreptate împotriva comunităţii, fi e este incompetent, lucru probat şi în mandatul anterior, moment din care n-a mai dorit să înveţe din greşelile făcute.
Aşadar, solicităm îndepărtarea, cu celeritate, a acestei persoane din funcţia de prefect al judeţului Covasna şi numirea alteia, competentă, activă şi vigilentă.

Preşedinte, Doru Decebal Feldiorean
Data: 08.07.2010

Categorie: