PD-L Braşov şi Scripcaru pregătesc transferul la PSD


Primarul Braşovului, vicepreşedinte al PD-L, George Scripcaru, negociază cu PSD o plecare spectaculoasă din partidul lui Băsescu. Miercuri a avut loc la Braşov, la restaurantul italian „La Trattoria del Chianti”, o întâlnire între Scripcaru şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, unde s-a discutat trecerea unor organizaţii ale PD-L din Ardeal, cu tot cu parlamentari, la PSD.

Lovitura la adresa Guvernului Boc, dar şi la adresa lui Traian Băsescu, ar urma să fie dată în preziua viitoarei moţiuni de cenzură din toamnă. Primarul Braşovului conduce nemijlocit două organizaţii judeţene, Braşov şi Covasna, controlând în mod absolut zece parlamentari, şapte la Braşov şi trei la Covasna. Pentru părăsirea corabiei în scufundare a tandemului Băsescu- Boc, Scripcaru (foto), împreună cu liderii PD-L ai respectivelor judeţe ardelene, urmează să primească funcţiile de preşedinţi ai organizaţiilor PSD din aceleaşi judeţe, precum şi majoritatea în birourile permanente ale respectivelor organizaţii.
Contactat de „Jurnalul Naţional”, vicepreşedintele pesedist al Consiliului Judeţean Braşov, Ion Ochi, a declarat că PSD are funcţii vacante pentru cei care vor veni de la PD-L. „Se poate, avem vreo cinci locuri vacante de preşedinţi. Ceea ce spuneţi poate fi posibil, probabil, dacă ai noştri îi oferă lui Scripcaru imunitate în dosarele alea penale ale lui. El să fie mulţumit dacă păstrează ce are”, a spus „vicele” PSD Braşov. Gheorghe Duţu, fost deputat, membru în Comisia de Control a SRI a Camerei Deputaţilor (aflat ieri în faţa sediului PSD, în compania „vicelui” PD-L Braşov, Vasile Kraila, preşedinte al Consiliului Local Braşov), a afirmat laconic: „Orice este posibil!”.
La rândul său, Kraila, fost membru în conducerea PSD Braşov, a concluzionat pentru „Jurnalul Naţional”: „Staţi liniştiţi că ne unim!”. Relevantă este explicaţia unui deputat al PD-L Braşov, care, sub protecţia anonimatului, ne-a declarat: „Este adevărat că trecem la PSD. N-avem de gând să ne scufundăm odată cu Boc. Vom fi alături de George (Scripcaru - n.r.), indiferent ce decizie va lua, şi suntem cel puţin zece parlamentari, braşoveni şi covăsneni, pe lângă cei din alte judeţe”.

(Articol, de Libiu Mateescu, preluat din „Jurnalul Naţional”, 26 iulie 2010)

Comunicat de presă - Partidul Democrat Liberal

Referitor la solicitările mass-media privind punctul de vedere al PD-L Covasna în legătură cu articolul „PD-L Braşov şi Scripcaru pregătesc transferul la PSD”, apărut în „Jurnalul Naţional” din data de 26 iulie 2010, Organizaţia Judeţeană a PD-L Covasna face următoarele precizări:
Biroul Permanent Judeţean al PD-L Covasna, organul de conducere statutar al Organizaţiei Judeţene, nu a iniţiat şi nu a desfăşurat vreo negociere privind trecerea la PSD. PD-L Covasna respinge orice fel de speculaţie privind intenţia Organizaţiei Judeţene de a se transfera la PSD.
PD-L Covasna nu a mandatat pe nimeni pentru a purta astfel de negocieri şi a se exprima în numele Organizaţiei Judeţene Covasna a PD-L. Prezentarea de nume care ar negocia din postura de conducători nemijlociţi ai PD-L Covasna nu corespunde adevărului, deciziile în cadrul organizaţiei PD-L Covasna fi ind luate de către Biroul Permanent Judeţean, condus de către preşedintele Gheorghe Baciu.
PD-L Covasna nu are niciun parlamentar în actuala legislatură, aşadar afi rmaţiile privind „controlul absolut” al primarului din Braşov, George Scripcaru, asupra a trei parlamentari din Covasna nu poate face referire la membri ai PD-L Covasna.

Preşedinte BPJ PD-L Covasna,
Gheorghe Baciu
Sfântu-Gheorghe, 26.07.2010

Categorie: