PD-L Covasna: „Forumul Civic al Românilor a devenit o organizaţie civilă a PSD”


Conducerea PD-L Covasna a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş a devenit o „organizaţie civilă a PSD”, acest lucru fi ind demonstrat în mai multe rânduri, inclusiv la ultima adunare generală a forumului, ce a avut loc, recent, la Miercurea-Ciuc.
„Nu e prima dată, dacă era o excepţie o tratam ca atare, ci a treia oară într-un an şi jumătate când Forumul se întâlneşte să dezbată problemele tuturor românilor din cele trei judeţe numai cu reprezentanţii PSD.

(…) Nu sunt nici supărat, nici frustrat, e doar o constatare”, a declarat liderul PD-L, care a mai adăugat că membrii acestei asociaţii ar fi fost mai câştigaţi dacă ar fi invitat la aceste dezbateri şi factori de decizie de la nivel naţional, din Guvernul României, care le-ar fi putut da răspunsuri concrete la „problemele care îi frământă”.
În context, Manolăchescu a remarcat că membrii Forumului „se învârt în jurul aceloraşi subiecte prăfuite şi învechite, gen Legea minorităţilor şi regionalizarea” şi că „au ajuns să vorbească despre autonomie mai mult decât promotorii acesteia de la UDMR şi Partidul Civic Maghiar”.
„Nu vreau să discut despre reprezentativitatea Forumului, dar cred că în momentul de faţă reprezintă partea românilor care simpatizează cu PSD sau neangajaţi politic. (…) Nu ştiu ce reprezentativitate pot avea când a nu ştiu câta oară ies public lipiţi de PSD şi numai de PSD”, a mai spus Dan Manolăchescu.
Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş a organizat, sâmbăta trecută (2 aprilie 2011 - n.r.), la Miercurea- Ciuc, în judeţul Harghita, o adunare în cadrul căreia a făcut un apel public la apărarea demnităţii naţionale şi a solicitat crearea unui curent în Parlamentul României care să împiedice votarea unor legi care duc la pierderea autorităţii statale.
În cadrul adunării, s-a decis crearea unui grup de acţiune care să reunească politicieni din tot spectrul politic, parlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai societăţii civile din întreaga ţară şi din diasporă, care să militeze pentru stoparea degradării identităţii naţionale şi pentru realizarea unui echilibru în spaţiul public.
Cu acest prilej, preşedintele executiv al Forumului, Ioan Lăcătuşu, a avertizat că adoptarea proiectelor de lege privind statutul minorităţilor naţionale şi regionalizarea, iniţiate de UDMR, ar duce de facto la instituirea autonomiei pe criterii etnice în inima României.
Adunarea Generală a Forumului, care reuneşte 27 de organizaţii nonguvernamentale din Covasna, Harghita şi Mureş, s-a desfăşurat sub patronajul IPS Ioan Selejan, Arhiepiscopul Ortodox al Covasnei şi Harghitei, preşedintele de onoare al asociaţiei (federaţiei - n.r.) (AGERPRES, 6 aprilie 2011)

Categorie: