PD-L Covasna, organizaţie politică a UDMR?


Autor: 

Doru Decebal Feldiorean

Am citit, deunăzi, un material foarte bun, dar trist în acelaşi timp, despre un multicultural de-al nostru de pe-aici, de pe mioriticele meleaguri din inima ţării. Nu o să îl publicăm pentru simplul motiv că acolo, pe http://tanasadan.blogspot.com preluat de un alt site excelent, şi anume cel al Romanian Global News, personajul principal al ştirii este calificat cu un epitet - haios, de altfel - care, credem noi, nu-şi are locul şi rostul aici, în paginile „Condeiului ardelean”. Asta pentru că are el, Dan Manolăchescu, preşedintele PD-L Covasna, căci despre dumnealui e vorba, păcate destule, pe care şi le expune foarte intelectual săptămână de săptămână, nu-i mai lipsesc şi drăgălăşeniile cu pricina.

Totuşi, am preluat pentru dumneavoastră, fi delii noştri cititori, câteva paragrafe care grăiesc de la sine despre orientarea lui Manolăchescu şi manipularea pe care o face prin nişte organe de presă care-i sunt, evident, favorabile, ca să nu spunem la degetul mic. «Într-o corespondenţă a AGERPRES din Covasna, liderul PD-L Covasna, Dan Manolăchescu, un individ care se pare că a trecut cu arme şi bagaje în tabăra UDMR şi a făcut din filiala locală PD-L o extensie a UDMR, îşi permite să mintă şi să manipuleze opinia publică afirmând că Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş ar fi devenit „organizaţie civilă a PSD”», se arată în materialul despre «recenta întâlnire a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş de sâmbătă, 2 aprilie, de la Miercurea-Ciuc, unde s-a făcut un apel public la apărarea demnităţii naţionale şi s-a solicitat crearea unui curent în Parlamentul României care să împiedice votarea unor legi care duc la pierderea autorităţii statale». Evident că afirmaţiile preşedintelui PD-L Covasna sunt nesincere, devreme ce el omite să spună - intenţionat sau aflat în necunoştinţă de cauză, nu are nicio importanţă - că la acea Adunare Generală a Forumului au participat şi parlamentari UNPR (un senator de Mureş, Corneliu Grosu) şi PD-L (un deputat de Braşov, Florin Postolache). Păi atunci cum e domnule Manolăchescu cu Forumul pesedist? Chiar nu vă e nici ruşine faţă de români, nici frică faţă de Dumnezeu să faceţi asemenea afirmaţii? Chiar nu vă e…?! Ei, dacă nu vă e, atunci aşteptaţi dumneavoastră, mult şi bine, votul românilor pe fondul acesta filomaghiar, şi o să mai vedem dacă ajungeţi deputat de Covasna, aşa cum, cu siguranţă, vă doriţi. Asta pentru ca, în sfârşit, un deputat cu nume românesc din zona aceasta să spună apoi ţării, din Parlamentul României (nu al Ungariei), ce bună e autonomia teritorială pe criterii etnice pentru românii din Arcul Intracarpatic. Puneţi-vă pofta în cui, că pe-asta n-o s-o vedeţi prea curând, nici dumneavoastră, nici UDMR-ul mult slăvit.
Revenind la materialul amintit, în final, în acesta se concluzionează: «De ce reprezentantul PD-L de expresie maghiară Manolăchescu minte? Este simplu. Ca să facă jocurile celor de la care, ba pentru o carte, ba pentru altele ar putea să ia bani.
Dan Manolăchescu este laureatul premiului Julianus alături de Eva Maria Barki, şi prieten al primarului UDMR Antal Arpad, binecunoscut opiniei publice pentru acţiunile sale extremiste.
Ce este, însă, de discutat, este cum de un asemenea individ e lăsat să conducă o filială a PD-L, chiar şi aşa minusculă cum este cea din judeţul Covasna? Poate conducerea PD-L se mai gândeşte la acest lucru, dacă mai vrea cumva să spere la voturi luate în cele trei judeţe» (joi, 7 aprilie 2011, Romanian Global News).

Categorie: