PONTA, CARACTER JOSNIC

N-am fost niciodată un simpatizant al PSD-ului, şi nici al PNL-ului, aşa cum n-am fost nici al PDL-ului, şi nici al partidelor cu alte denumiri din care se trag. Trebuie, însă, să recunosc faptul că mă număr printre cei care acum vreun an şi jumătate au crezut că această nouă construcţie, USL, ne poate scăpa Ţara din tragedia economico-socială, dar mai ales morală pe care o traversează de mai bine de două decenii. Am fost, totuşi, oarecum precaut, şi am votat cu USL la parlamentare, în judeţul Covasna, pe jumătate, în sensul că am pus ştampila doar pe „Horia Grama - deputat, pentru ca să fie Codrin Munteanu prefect”, că aşa ne-a minţit prin Colegiu, la acea vreme, preşedintele PSD Covasna, după cum de altfel v-am mai relatat. Iar Codrin Munteanu „a zburat” din Prefectură după o lună, la insistenţele UDMR-ului şi la decizia lui Victor Ponta, cu sprijinul dat ungurilor de deputatul harghitean Mircea Duşa (mare ministru care pe unii nu ne mai reprezintă demult), şi în plină somnolenţă şi autosuficienţă (că doar ne aflam după vot) a deputatului „covăsnean” Horia Grama.
Pe jumătate am votat cu USLul, pe de-a-ntregul am luat-o-n freză! Pentru că ceea ce a urmat şi încă şi astăzi mai continuă, este greu de descris în cuvinte. Apropo, legat de cuvinte, poate nu este lipsit de interes să vă spun că într-o discuţie avută, recent, cu un membru PSD, în care i-am spus că „incredibil, dar adevărat, ăştia sunt la fel ca ceilalţi de dinainte”, replica acestuia a fost „mai rău, domnule, mai rău, vă spun eu ca specialist care văd concret ce se întâmplă în domeniul meu, nu pe vorbe”. E clar în ce direcţie se îndreaptă Ţara dacă unii membri şi simpatizanţi de partid, care au contribuit decisiv la acel 70 la sută covârşitor şi confortabil, au început să gândească şi să vorbească aşa despre USL - nu?
Şi, dacă stăm acum să ne gândim retrospectiv, lucrurile nici nu puteau evolua altfel, de vreme ce, în primele clipe şi zile de la închiderea urnelor, minciunile preşedintelui PSD, Victor Ponta, prim-ministru al României, au început să iasă la iveală. Iar tot ce e construit pe minciună, se duce, mai devreme sau mai târziu, dracului - nu-i aşa? De la anunţul că invită UDMR la guvernare, deşi nu avea nici cea mai mică nevoie de ei, şi până la faptul că a ieşit la iveală că avusese înţelegeri şi discuţii cu ungurii şi chiar cu Băsescu încă din vara lui 2012, am asistat la o serie de mizerii pe care românii dacă le-ar fi ştiut, nu 70 la sută, nici 20 la sută nu mai lua domnul Ponta.
Bun, astea le ştiaţi deja. Dar ce m-a făcut să scriu rândurile de faţă, este un fapt care s-a petrecut zilele astea, şi anume fraza primului ministru, afişată pe toate televiziunile de ştiri, cum că „nu sunt sigur că îl mai susţin pe Antonescu”. Am spus-o la început că nu am fost niciodată un simpatizant al PNL-ului, şi o spun acum că nici al lui Antonescu, dar l-am urmărit pe om cu atenţie din ultima campanie electorală prezidenţială încoace, şi mi-a plăcut ce am văzut. Pentru un singur şi simplu motiv, şi anume că, în linii mari, s-a înscris în categoria extrem de restrânsă a politicienilor români de după lovitura de stat din 1989 care ce au spus seara, au spus şi dimineaţa, şi ce au spus astăzi, au spus şi peste o săptămână, o lună sau un an. Ori ca să vii tu, după ce ai avut un pact ferm cu omul, respectat până la sfinţenie de el, şi să spui acum când încep să se apropie prezidenţialele, că nu îl mai susţii, aşa ceva, denotă că ai, Victoraş, un caracter josnic, lipsit de orice scrupule şi de cel mai elementar bun simţ. Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că eşti laş, altfel nu se explică cum de câteva zile, de la maidanezi şi Roşia Montană şi până la noul acord cu FMI, trimiţi totul în Parlament, să se facă cu mâna altora. Atunci mai bine lasă- l pe Băsescu să fie premier, că şi-aşa eşti la fel ca Boc, doar că te dai mai cu ştaif şi intelect la cap.
Cât despre Crin Antonescu, doar o observaţie: pe omul ăsta îl urăsc, sau hai să spunem mai elegant, îl duşmănesc, deopotrivă, Traian Băsescu, UDMR-ul, pesediştii şi o bună parte din penelişti. Înseamnă că e bun! Dar asta nu înseamnă că îl voi şi vota. Deşi n-am luat decât una până acum, nu mai am chef de ţepe.

Categorie: