PONTA, UN FEL DE BOC

Of, Doamne, şi cât de mult l-am mai criticat noi, majoritatea românilor, pe Boc, pentru că e sluga lui Băsescu, care controla în totalitate PDL. Bine, în paranteză fie spus, nu că n-ar fi meritat, nu că n-ar fi nenorocit el Ţara asta mai rău decât era şi dinaintea lui. Şi, Doamne, cu câtă speranţă l-am mai aşteptat, ăştia, majoritatea, cei mai naivi, pe Ponta, unul din capii USL. Şi ce ţepe ne mai dă de un an de zile încontinuu!
Au fost multe momente în care am rămas cu gura căscată, neînţelegând nici noi, dar uneori nici măcar colegii lui de alianţă, cu care, vorba aia, stă zilnic la masă, ce anume a vrut să spună sau să facă Victor Ponta. Peste 60 la sută dintre românii care s-au prezentat la urne au votat USL, acest rezultat fiind cel mai covârşitor din ultimele două decenii, în urma căruia, după redistribuire, PSD, PNL şi PC, unite într-o alianţă pre şi post-electorală, au primit 70 la sută din mandatele din Parlamentul României. Şi ce face domnul Ponta? Îşi bate joc de votul românilor, care nu toţi l-au votat pentru că e el „micul Titulescu” şi reprezintă socialiştii şi liberalii la guvernarea României, ci unii au pus ştampila pe Ponta şi USL împotriva lui Băsescu. Se ştie asta.
A început cu gafele la sfârşitul iernii trecute, atunci când, înainte de a ajunge premier, a avut un discurs halucinant în Parlament, la învestirea Guvernului marionetă Ungureanu, după vreo 5 (cinci) executive Boc. N-a înţeles nimeni nimic. Toţi s-au întrebat: cum vrea, domnule, ăsta să câştige viitoarele alegeri împotriva marinarului, dacă el îl perie aşa frumos pe unul care îi e slugă acestuia?
Românii au uitat repede, ca de obicei, şi s-au bucurat când a fost numit el însuşi prim-ministru. După care, s-au bucurat şi mai abitir când nu mai era provizoriu, ci pus cu majoritate impresionantă în urma unui scrutin. Normal că s-au bucurat, că doar ei l-au pus, ca să scape de Băsescu, de gaşca lui portocaliu-verzuie şi de ciuma udemeristă, aflată de un deceniu jumătate la guvernarea României. Vorba unui abonat al publicaţiei noastre, inginerul pensionar Mircea Florea, de la Rupea, judeţul Braşov: „I-am votat, domnule director, pentru demnitatea mea de român, ca să nu mai aibă nevoie de nimeni. Sunt prea bătrân ca să cred că dacă vine USL la guvernare îmi va pune un colac pe masă. I-am votat doar ca să nu ia UDMR la guvernare”! Şi Ponta ce a făcut? Ne explica pe 9 decembrie 2012, la 21.05, ceea ce nu se poate explica, şi anume că o majoritate care ia 70 la sută se căciuleşte la o minoritate (în cazul acesta şi politică, şi etnică) ce are 5 la sută - ca să ce? În ce ţară civilizată se mai întâmplă, fraţi europeni, aşa ceva? Spuneţi-ne voi, că şi-aşa ne-aţi omorât de dimineaţa până seara cu Europa civilizată şi democratică în care noi, românii, greu ne adaptăm, motiv pentru care nu uitaţi să ne scoateţi mereu ochii. Ne-aţi omorât, dar ne-aţi băgat în ea. La descărcat marfă şi din punct de vedere geostrategic, al mărimii şi aşezării, suntem buni - nu? Mă rog, asta ca să nu discutăm acum despre faptul că ne-aţi băgat voi în Europa în care noi eram dinaintea voastră, adică primii, pentru că aşa a lăsat Bunul Dumnezeu, ca România să fie, cum spunea şi Papa Ioan Paul al II-lea, la Bucureşti, în 1999, Grădina Maicii Domnului.
Dar, să revenim la Ponta. Ultima trăsnaie, zilele acestea. Să te voteze pe tine lumea ca să scape ţara de Băsescu şi tu, imediat după, să alegi să numeşti în Justiţie, atât de politizata şi de sensibila Justiţie, oamenii lui Băsescu? Aşa ceva, e inadmisibil. E de noaptea minţii, vorba anteniştilor, care dacă şi ăia au început să te critice, înseamnă că ceva nu e în regulă. Înseamnă că te-ai dat cu Băsescu, care e cu Merkel. Înseamnă că ai dublă comandă, băiatule! Înseamnă că românii au votat, fără să ştie, pentru că i-ai minţit ordinar, tot pe-un Boc, adică pe tine. Păcat de Antonescu, că de la ăla mai aveam o mică, foarte mică speranţă. Dar e clar, vă duceţi la pachet.

Categorie: