Primarul din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, cere mutarea poligonului militar


Actualitatea ardeleană - Covasna

Primarul municipiului Sfântu- Gheorghe, Antal Arpad, insistă pentru mutarea poligonului militar într-un alt loc şi spune că pentru a atinge acest obiectiv va apela, dacă va fi cazul, inclusiv la reprezentanţii NATO.
Primarul Antal Arpad a declarat joi (26 mai 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că exerciţiile de tragere care se desfăşoară pe poligonul militar aflat în vecinătatea cimitirului comun din Sfântu- Gheorghe nu mai pot fi tolerate, deoarece deranjează comunitatea locală, menţionând, în context, că autorităţile au refuzat pe acest considerent să-şi dea acordul pentru omologarea poligonului.

Antal Arpad a mai spus că, dacă în decurs de maximum trei săptămâni problema poligonului nu va fi rezolvată, atunci va informa statele NATO în legătură cu această problemă.
„Cred că toţi locuitorii oraşului au fost revoltaţi în ultimele două zile de volumul activităţii de la poligon. (...) Consider că nu se mai poate accepta. (...) În cazul în care problema nu se va rezolva, (...) vom apela pe căi diplomatice la statele membre NATO pentru a le informa că în inima oraşului se fac exerciţii de tragere, deranjând aproape 100.000 de oameni, ceea ce nu e normal într-o ţară civilizată”, a declarat Antal Arpad.
De altfel, conducerea Primăriei Sfântu-Gheorghe a propus Ministerului Apărării Naţionale, încă de anul trecut, să facă un schimb de terenuri pentru a putea muta poligonul militar.
Subiectul a revenit în actualitate după ce luna aceasta un cetăţean din localitatea Arcuş a reclamat că un glonţ tras din poligonul militar s-a „rătăcit” în curtea sa. Bărbatul, care este pensionar şi are o căsuţă de week-end la Arcuş, în apropierea municipiului Sfântu-Gheorghe, a povestit că glonţul a trecut la doar doi metri de el şi a spart una dintre ţiglele casei. El a depus o plângere la Poliţie prin care a cerut elucidarea cazului.

Categorie: