PRM Mureş critică declaraţiile lui Laszlo Tokes şi lipsa de reacţie a autorităţilor române


Preşedintele PRM Mureş, Mărgărit Constantin Amza, a luat atitudine, luni, faţă de declaraţiile europarlamentarului Laszlo Tokes de la Tuşnad, condamnând lipsa de reacţie a şefului statului şi a premierului.
„Filiala Judeţeană Mureş a Partidului România Mare condamnă atitudinea conducătorilor vremelnici ai României, care nu au forţa de a acţiona decisiv împotriva fantasmagoriilor puse la cale de Laszlo Tokes & compania.

Recentele declaraţii, adevărate provocări, ale celui ce a devenit vicepreşedintele Parlamentului European (prin voturile europarlamentarilor PD-L), privitoare la autonomia ţinutului secuiesc şi ieşirea în stradă a secuilor pentru atingerea scopului, dovedesc faptul că acesta nu a încercat, niciodată, să abordeze vreo temă cu adevărat importantă pentru nevoile sutelor de mii de etnici maghiari’’, a precizat Mărgărit Constantin Amza.
Liderul PRM Mureş consideră că Laszlo Tokes „a rămas sclavul diversiunilor iredentiste, a unor obsesii pe care le credea demult apuse în România anului 2010’’ şi este de părere că aducerea în discuţie a situaţiei regiunii Kosovo, dar şi a modelului catalan „atestă incapacitatea individului de a înţelege realitatea secolului XXI’’.
„În timpul acesta, Băsescu, Boc şi ceilalţi se mulţumesc să reacţioneze doar la nivel declarativ, pentru ca nişte guvernări jalnice să se poată bucura de o majoritate parlamentară, cu ajutorul UDMR, iar jaful să poată continua nestingherit. Urmările nu mai contează de mult! Liderul PRM, dr. Corneliu Vadim Tudor, membrii PRM, inclusiv cei mureşeni, au atenţionat, de fi ecare dată, motivat, în legătură cu jocul periculos pentru români, desfăşurat de UDMR, Laszlo Tokes & compania’’, a conchis Mărgărit Constantin Amza.

(AGERPRES)

Categorie: