Raluca Turcan (PDL): „Guvernul și PDL nu susţin crearea unui ţinut secuiesc”


Deputatul PDL Raluca Turcan (foto) a declarat, vineri (17 iunie 2011 - n.n.), că nici partidul său, nici Guvernul nu vor susţine crearea unui aşa-numit ţinut secuiesc.
„Scopul demersului privind reorganizarea administrativă este acela de a şterge graniţele de dezvoltare economică, nu de a institui graniţe de naţionalitate. Opinia mea e că PDL nu va accepta şi nici nu trebuie să accepte o negociere privind crearea unui aşa-numit ţinut secuiesc. Nici acum, nici altădată.

Nu cred, de asemenea, că va exista un Guvern al României, indiferent de culoare sau componenţă, care să susţină crearea unui ţinut secuiesc” (?! - n.n.), a precizat Raluca Turcan.
Aceasta a mai susţinut că problema etnică în România a fost rezolvată „corect”, încă din 1990.
„Reamintesc faptul că problema etnică în România a fost rezolvată în mod corect, european, încă din cursul anilor '90. Nu are rost ca UDMR să redeschidă acest subiect. Remarc o simbolistică ciudată în acţiunile unor persoane de etnie maghiară, acţiuni care merg în direcţia segregării etnice. În timp ce Europa se uneşte, unii indivizi aspiră la separare”, a adăugat deputatul PDL.
Raluca Turcan speră ca actuala Coaliţie să nu se „împotmolească” în problema ţinutului secuiesc.
„Coaliţia de guvernare nu se va împotmoli, sper, în problema ţinutului secuiesc. Toate partidele ştiu clar că beneficiile electorale vin din rezolvarea problemelor economice ale oamenilor, nu din discursul naţionalist”, a concluzionat Raluca Turcan.

Categorie: