REFORMA DIN SĂNĂTATEA ROMÂNEASCĂ A UNGURULUI CSEKE… A AJUNS LA MORGĂ: Cseke Attila: „Jumătate din morgile din ţară vor fi închise. Le transformăm în locuinţe pentru tineri!”


Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila (foto), a declarat astăzi că mai mult de jumătate din morgile din ţară vor fi închise. „Nu are niciun rost să ţinem atâtea morgi. E aberant. Păi, avem multe spitale unde pacienţii sunt câte doi în pat şi morgi în care cadavrele se lăfăie”, a spus ministrul.
Morgile vor fi uşor reamenajate şi date spre folosinţă tinerilor căsătoriţi care vor să-şi întemeieze o familie.

„Dacă ar fi după mine, aş lăsa o singură morgă, una mare, la Bucureşti, iar pe restul le-aş închide pe toate. Când vine vorba de morţi, nu e nicio grabă. Nu-ţi trebuie serviciu de urgenţă, intervenţie rapidă sau mai ştiu ce…”, a încheiat Cseke.
În acest moment, Ministerul Sănătăţii mai are pe masă un proiect de lege prin care urmăreşte să dea licenţe de Salvări şi la particulari, pe modelul taximetriştilor particulari. Dacă ţi se face rău pe stradă, te urci într-o salvare particulară - evident cu un tarif mai mare, aproximativ 3,5 lei/km -, dar nu te doare capul. Problema este aceea că pe salvările particulare vor putea fi montate tot soiul de aparate tip maimuţă care să mărească preţul cursei, pacientul neavând cum să riposteze sau să se ia la bătaie cu şoferul.

(Articol, de Mihai Radu, preluat din „Academia Caţavencu”, 8 aprilie 2011)

Categorie: