Scrisoare deschisă adresată membrilor CSAT

Domnilor mai mari ai zilei,
Chiar dacă, azi, sunteţi temporar mai marii zilei, asta nu înseamnă necesarmente că sunteţi şi patrioţi şi cu atât mai puţin cinstiţi şi competenţi. Nu cunoaşteţi deloc istoria şi cultura românilor şi a vecinilor noştri! Nici dumneavoastră, asemeni antecesorilor dumneavoastră, nu v-aţi obosit să cunoaşteţi poporul pe care îl conduceţi. Aţi preferat, de multe ori, căpătuiala personală.
Aşa se face că dumneavoastră n-aţi auzit de David Prodan şi în consecinţă n-aţi citit demonstraţia matematică care arăta ce a fost şi ce n-a fost la 15 martie 1848.
Aşa se face ca dumneavoastră nu ştiţi unde şi cine a produs primul etnocid din istoria Europei moderne, După cum nu ştiţi pe seama cui s-a produs respectiva „corecţie”, care vi se vinde ca acţiune civilizatoare!
Aşa se face că dumneavoastră nu ştiţi de proclamaţia din 10 octombrie 1848, care cerea „toţi maghiarii a omorî cât se poate de mulţi români şi a-i extermina din această ţară”.
Aşa se face că dumneavoastră nu ştiţi cine a scris „voi suprima pe fiecare valah ce-mi iese în cale. Nu va fi îndurare! Voi aprinde noaptea satele valahe. Voi trece prin sabie toată populaţia, voi otrăvi fântânile şi voi ucide până şi copii din leagăn... Voi suprima orice valah şi atunci nu va fi în Ardeal decât o singură rasă, cea maghiară, naţia mea, sângele meu!”.
Dar dacă nu ştiţi istoria românilor, poate ştiţi istoria culturii urii şi, de exemplu, cine scria: „... neamţule, trăznetul să nu te omoare, să lase aceasta în seama maghiarului” sau „… ţie, neamţule, îţi sunt numărate zilele... iar cei care vor să ni se urce în cap, vor simţi pe capetele lor paşii noştri, înfigându-le pintenii în adâncul inimii” sau „ce mai vorbesc nemţii ăştia! De i-ar trăsni neîntârziat! Escroci blestemaţi”. Sau poate empatia dumneavoastră merge în direcţia altui avântat poet, care scria: „Aşa că tremuraţi în faţa mea, voi şvabi idioţi, în boturile voastre vomit ciuma. Cât sunt viu sau mort vă vânez, ucigaşilor, păgâni ce sugeţi sânge! ...iar atunci patria maghiară va fi din nou fericită”. Nici cu ironicul prozator care scria: „Dragii de cehi, filozoficii de nemţi şi cămătarii de galiţieni au trebuit să părăsească Ungaria”. Ura de rasă, pe care o susţineţi vârtos şi eficient, unii dintre dumneavoastră poate inconştient, să fie ceea ce numiţi modernizarea României?
Nu exhibarea urii de rasă în toate formele cerute de UDMR sunt căile de propăşire a cetăţenilor români şi a României.
Mai opriţi HOŢIILE, că astea, alături de TRĂDARE, ameninţă securitatea naţională!
Mai puneţi frâu DELIRULUI dumneavoastră cominternist! Mai puneţi mâna pe o carte!
Calea spre modernitate înseamnă cumulat: reducerea taxării muncii, promovarea în funcţii publice exclusiv pe baza competenţei profesionale şi introducerea principiului responsabilităţii în viaţa socială. Altfel zis, exact CONTRARIU la ce aţi făcut dumneavoastră în ultimii 22 de ani!
Mai scutiţi-ne de prezenţa dumneavoastră băloasă!

Octavian Căpăţină, martie 2012

Categorie: