Sentinţele instanţei trebuie aplicate / Procesele continuă

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 114, 17.06.2014

Prefectura nu este o sperietoare, ci o instituţie care veghează asupra respectării legii - a declarat Marius Popica. Prefectul de Covasna a mai precizat că sentinţele definitive şi irevocabile ale instanţei trebuie puse în aplicare.
În perioada care a trecut au fost pronunţate numeroase sentinţe, majoritatea în procese ale drapelelor.
- O sentinţă a instanţei trebuie aplicată, un astfel de subiect nu se discută într-un stat de drept - a argumentat Popica.
Întrebându-l dacă este sigur că este un stat de drept acela în care invocând faptul că judeţele nu pot adopta drapele, un judecător îi interzice judeţului Covasna să aibă drapel propriu, deşi dacă priveşte pe geam vede fluturând drapelul judeţului Braşov, prefectul ne-a declarat că nu poate comenta acest lucru. Cert este - a mai adăugat - că în mai multe domenii suntem mai catolici decât papa.
- Ar fi imperios necesară acea lege a drapelelor, care este dezbătută acum în parlament şi care are prevederi clare, pentru a nu fi nevoiţi să ajungem în situaţii neplăcute - a spus Marius Popica.
Conform calculelor prefectului, sunt demarate peste 50 de procese, pe care nici dacă ar vrea nu le-ar putea stopa. 7-8 dintre acestea au ajuns în instanţă, iar prefectura le-a şi câştigat.
Marius Popica încearcă să reducă numărul proceselor ţinând în permanenţă legătura cu primăriile. A spus că în felul acesta preîntâmpină adoptarea de către consiliile locale a unor hotărâri pe care să fie ulterior nevoit să le atace.