Telefoane de ameninţare


În urmă cu câteva săptămâni, a izbucnit un scandal de amploare în oraşul Ineu din judeţul Arad. Motivul, solicitarea organizaţiei locale a UDMR de a intra în posesia unei săli a muzeului din oraş. Şi nu una oarecare, ci sala de istorie, amenajată cu sprijinul Complexului Muzeal Arad de inimosul profesor Sima Preda.
În data de 17 martie 2011, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Ineu, a fost aprobată o solicitare venită din partea UDMR pentru a intra în posesia unui spaţiu pentru organizarea unor activităţi culturale. Populaţia oraşului Ineu depăşeşte 10.000 de persoane, iar comunitatea maghiară de aici este de aproximativ 7 la sută. Profesorul Sima Preda împreună cu comunitatea locală nu au văzut cu ochi buni înţelegerea primarului Nicolae Mehelean cu UDMR.
Precizăm faptul că Cetatea Ineului, locul propus de primar pentru muzeu, necesită reparaţii considerabile şi cel puţin în următorii ani nu se întrevede nicio posibilitate pentru ca acolo să poată funcţiona un muzeu în condiţii normale. Într-o noapte, profesorul Sima Preda a fost ameninţat telefonic, pentru a renunţa la demersurile sale, de către consiliera locală a UDMR, Rozalia Czuth, cea care a şi făcut solicitarea de a primi o parte din spaţiul Muzeului din Ineu.

Acum profesorul Preda încearcă să obţină anularea hotărârii Consiliului Local Ineu şi, în acest sens, a avut loc o primă întâlnire a membrilor Consiliului Coordonator al Muzeului cu primarul Ineului şi consilierii locali.

Lucilia Dinescu
(Arad)

Categorie: