Titlu: Ziua unirii la Sfântu-Gheorghe / Vor mărşălui cu un tricolor de mari dimensiuni,

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.401, 23.01.2015;

În 24 ianuarie, românii care sărbătoresc unirea de la 1859 a Moldovei cu Ţara Românească, vor mărşălui la Sfântu-Gheorghe cu un drapel roşu-galben-albastru de 150 m lungime.
Ideea a fost lansată de un licean din localitate, care în 15 martie anul trecut a apărut în centrul oraşului cu un drapel românesc, motiv pentru care a fost ameninţat în repetate rânduri pe pagina sa de Facebook. De data aceasta însă, i-a somat pe românii care i se alătură, şi nu numai, să fie buni, fericiţi şi liniştiţi. Conform prevederilor legii, orice manifestare sau mesaj, care se îndreaptă împotriva unei alte naţiuni sau persoane, poate fi sancţionat. Trebuie să le arătăm tuturor că suntem oameni paşnici şi prietenoşi. Îi aşteptăm cu plăcere pe toţi la festivitate - scrie tânărul. Iniţiativa lui a fost susţinută şi de Forumul Civic al Românilor din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.
Drapelul de mari dimensiuni este confecţionat la Chişinău şi a fost desfăşurat cu ocazia mai multor manifestări organizate de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, care militează pentru unirea României cu Basarabia. Marşul - aprobat de primăria oraşului, primarul Antal Arpad considerând că nu există motive pentru interzicerea acţiunii - va porni sâmbătă, orele 11, după slujba celebrată la mica biserică ortodoxă din vecinătatea cazărmii de jandarmi, va trece pe bulevardul Grigore Bălan până la Piaţa Szechenyi, îşi va continua traseul pe strada 1 Decembrie 1918 şi se va opri în Piaţa Mihai Viteazul, unde se va desfăşura programul festiv susţinut de ansambluri de dansuri şi cântece populare româneşti, unităţi militare şi ierarhi ortodocşi.