UDMR militează pentru dreptul secuilor la ultraj!

Săptămâna trecută, mai precis joi, 21 noiembrie 2013, Siko Imre, primarul UDMR din comuna Belin, judeţul Covasna, a fost arestat preventiv pentru că, înainte cu o seară, aflat în stare de ebrietate, a blocat în drum maşina unui echipaj de poliţie, pe care l-a agresat verbal şi fizic. Pentru a aplana conflictul cu primarul beat, poliţiştii s-au retras în sediul poliţiei, însă primarul a apărut cu fratele său şi alte două rude, agresând din nou poliţiştii şi încercând inclusiv să-l sugrume cu cravata pe unul dintre ei. La faţa locului a sosit o echipă operativă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu-Gheorghe. În urma celor constatate, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, apoi pentru 29 de zile, a primarului ultragiator.
Senzaţionalul poveştii de la Belin doar aici începe, întrucât agresorul a devenit brusc victimă în ochii liderilor judeţeni ai UDMR, care au sărit în apărarea acestuia, fiind deranjaţi de faptul că poliţiştii au folosit spray-ul lacrimogen împotriva primarului. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, s-a adresat, în scris, ministrului de Interne, Radu Stroe, prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Bokor Toth Orsolya, comandantului IJP Covasna, comisarul-şef de poliţie Ion Popa, precum şi preşedintelui Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Covasna, avocatul Sabin Calinic, cerând să se investigheze şi premisele recentelor „atrocităţi”, atrocităţi fiind gestul de autoapărare (în sediul poliţiei!) al poliţiştilor, care au chemat în ajutor un alt echipaj şi au folosit împotriva agresorilor spray-ul lacrimogen. La urma-urmei, cum să nu-i dăm dreptate preşedintelui CJ Covasna, că doar ce s-a întâmplat? La beţie, domnul primar Siko Imre a vrut doar să-i bată bine pe poliţişti şi să-i spânzure… un pic. Chiar era necesar ca aceştia să-l facă pe sărmanul primar să lăcrimeze cu spray-ul?!
Dincolo de ridicolul situaţiei, în care UDMR acţionează pentru dreptul la ultraj al primarilor săi, tipul acesta de gândire bolnavă nu este deloc străin cunoscătorilor „culturii” şi „tradiţiilor” secuieşti. Este de notorietate bancul pe tema agresivităţii secuiului, care aflându-se în faţa judecătorului şi fiind întrebat cum a început bătaia, a răspuns cu seninătate că: „Aşa a început că mi-a întors lovitura pe care i-am dat-o!”, iar întrebat de starea victimei sale răspunde, cu aceeaşi seninătate, că: „Nu are nimic, doar sângerează la gât!”.
Va fi interesant de urmărit deznodământul acestei poveşti, câtă vreme circulă zvonul că acţiunea ar fi fost de fapt premeditată de către UDMR, care vrea să testeze până unde poate merge în acţiunile sale violente îndreptate împotriva românilor şi autorităţilor statului. Cu toate că ştirea este neconfirmată oficial, se pare că primarul din Belin nu ar fi la prima ispravă ilegală, având mai multe dosare incriminatoare în curs de muşamalizare, dar şi o serie de reclamaţii la adresa sa făcute de cetăţenii din comună la Prefectură şi IPJ Covasna. De asemenea, circulă şi zvonul că UDMR ar face presiuni inclusiv asupra şefului IJP Covasna, comisarul-şef Ion Popa, şi a procurorilor, ameninţând că în cazul în care nu i se va da neînceperea urmăririi penale, oamenii vor fi îndemnaţi şi la alte acte de ultraj împotriva lucrătorilor de poliţie şi se vor organiza proteste de solidaritate faţă de primarul bătăuş, prezentat ca victimă a „atrocităţilor” poliţiştilor români şi a Statului Român, care îi asupreşte pe secui…
Ultima oră: Primarul comunei Belin, Siko Imre, a fost eliberat marţi, 26 noiembrie 2013, din arestul Poliţiei şi va fi judecat în libertate.

Categorie: